Anna Zora/Fregate Island Foundation

Kasvinsyöjäkilpikonnat syövät linnunpoikasia

Jättiläiskilpikonna on kasvinsyöjä, mutta kun linnunpoikanen yrittää nokkia sen silmää, kilpikonna lähtee hitaaseen hyökkäykseen. Katso tapahtumien kulku videopätkästä.

Seychelleillä elävät jättiläiskilpikonnat ovat normaalisti rauhallisia kasvinsyöjiä, jotka elävät saaren rehevän kasvuston ympäröimänä.

Biologi Anna Zora olikin lievästi ilmaistuna hämmästynyt, kun hän onnistui kuvaamaan, miten kilpikonna hitaasti mutta varmasti pyydysti linnunpoikasen.

Zora tarkkaili, miten kilpikonna liikkui hitaasti kaatuneen puunrungon vierustaa kohti maassa olevaa pikkuruskotiiraa.

Pikkuruskotiira hypähti monta kertaa taaksepäin, mutta kilpikonna jatkoi saalistustaan. Ja lopulta se nappasi linnun. Kilpikonna tappoi linnun voimakkaalla puraisulla ja alkoi syödä sitä.

VIDEO: Katso, miten kilpikonna tappoi linnunpoikasen

© Anna Zora/Fregate Island Foundation

Pikkuruskotiirojen on nähty hyökkäävän jättiläiskilpikonnien päälle ja hakkaavan terävällä nokallaan kilpikonnien silmiä. Kilpikonnan vastahyökkäystä ei kuitenkaan tätä ennen ole onnistuttu dokumentoimaan.

Tapahtumia seuranneet biologit ovat sitä mieltä, että kilpikonnan saalistustekniikasta päätellen kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun kilpikonna hyökkää linnun päälle. Koska kilpikonnat kuitenkin ovat kasvinsyöjiä, on epävarmaa, pystyykö niiden suolisto sulattamaan liharavintoa.

Nyt tutkijat aikovat selvittää tarkemmin, onko vastaava saalistustekniikka yleinen Seychelleillä elävien kilpikonnen keskuudessa.