Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Esiintyykö eläinkunnassa prostituutiota?

Eläimet tarjoavat seksiä ja saavat ruokaa

Eläinmaailmassa on havaittu käyttäytymistä, jossa on piirteitä itsensä myymisestä. Eläinprostituutio ilmenee yleensä naaraiden antautumisena paritteluun palkkiota vastaan.

Joillakin eläinlajeilla on havaittu käyttäytymistä, jossa on itsensä myymisen piirteitä. Eläinprostituutio ilmenee yleensä naaraiden antautumisena paritteluun jonkinlaista palkkiota vastaan.

Eläinprostituutiota on havaittu simpansseilla ja pingviineillä

Ensimmäisenä tällaista edun tavoittelua huomattiin jääpingviinien keskuudessa 1990-luvulla.

Osa naaraista oli valmiita parittelemaan muiden koiraiden kuin jo valitsemansa kumppanin kanssa, jos nämä tarjosivat pesän rakennusaineeksi sopivia kiviä, joista on yhdyskunnissa yleensä pulaa.

Samaan tapaan käyttäytyvät simpanssinaaraat, jotka saattavat suostua seksiin, jos uros antaa niille syötävää. Ilmiö voi johtua siitä, että urokset tarttuvat jokaiseen mahdollisuuteen päästä jatkamaan sukua, tai siitä, että naaraat selvittävät intiimisti, onko uros kelvollinen isäksi.

Eri eläinlajeilla on omat keinonsa houkutella kumppaneita. Lavastajalintu hurmaa naaraita kähveltämillään seteleillä ja muilla esineillä. Katso video:

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota