Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Mikä eläin on suurin syöppö?

Lämpötila, koko ja nopeus vaikuttavat siihen, millä eläimillä on suurin ruokahalu.

Shutterstock

Eläinten aineenvaihdunta ja siten myös ruokahalu riippuu niiden koosta, ruumiinlämmöstä ja fyysisestä aktiivisuudesta.

Yleensä pienet vikkelät lajit syövät suhteellisesti enemmän kuin suuret hitaat lajit. Esimerkiksi päästäinen syö keskimäärin vähintään oman painonsa verran vuorokaudessa, kun taas norsun tyypillinen vuorokausiannos vastaa vain viittä prosenttia sen painosta.

Sinitiaisen kaltaisilla pikkulinnuilla on vilkas aineenvaihdunta. Ne syövät kaikkea hyönteisistä matoihin ja marjoista siemeniin.

© Thinkstock

Kylmä lisää ruokahalua

Fysiologian ohella tärkeä tekijä on elinympäristö, sillä kylmissä olosuhteissa elävät lajit tarvitsevat yleensä enemmän ravintoa kuin lämpimien seutujen eläimet.

Huippukuluttajia löytyy paljon pikkulintujen joukosta. Ne ovat hyvin aktiivisia eläimiä, joilla on korkea ruumiinlämpö. Lajien väliset erot ovat kuitenkin huomattavia.

3 suursyömäriä

 • © Shutterstock

  Isopanda

  Isopanda voi syödä jopa 14 tuntia vuorokaudessa. Se tarvitsee noin 12 kiloa bambua päivässä.

 • © Shutterstock

  Etruskipäästäinen

  Etruskipäästäinen painaa vain 2,4 grammaa. Sillä on nopea aineenvaihdunta, ja se tarvitsee ravinnokseen joka päivä 1,25 kertaa oman painonsa verran hyönteisiä.

 • © Shutterstock

  Tiikeri

  Tiikerit saattavat joutua saalistamaan monta päivää ilman saalista. Isokokoinen kissaeläin ahtaa siksi itsensä täyteen lihaa silloin, kun sillä vain on mahdollisuus. Sen yksi ateria voi painaa jopa 40 kiloa.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota