Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Eläimet

Metsien kuningas oikea uimamaisteri

Olen kuullut, että hirvi on hyvä uimari. Niin kömpelön eläimen uimataituruutta on vaikeaa uskoa. Miten hyvin hirvi oikein osaa uida?

Hirvi on erinomainen uimari, joka saattaa taivaltaa useita kilometrejä uiden. Uimataitonsa ansiosta hirvet ovat levinneet moniin saariin. Esimerkiksi Tampereella kerrotaan tarinaa, jonka mukaan hirvet olisivat uineet Aitolahdesta Näsijärven yli ja nousseet keskustan ohi kulkevalle Kekkosentielle liikennettä häiritsemään. Tamperelaishirvet olisivat siis uineet yli viiden kilometrin matkan. Myös ruotsalaiset hirvet ovat kunnostautuneet uimareina, sillä kerrotaan, että Ruotsin puolella Skånessa hirvet olisivat uskaltautuneet pulikoimaan Juutinraumaan ja myöhemmin nousseet rantaan Tanskan puolella. Lyhin matka Ruotsista Tanskaan Juutinrauman yli on noin neljä kilometriä, mutta luultavasti ruotsalaishirvet ovat yrittäneet vältellä ihmisiä ja asutusta mahdollisimman paljon ja siksi joutuneet uimaan huomattavasti pidemmän matkan. Hirvieläimet ovat kasvinsyöjiä, joille maistuvat myös vesikasvit. Hirvet kahlaavat mielellään rantavedessä ja napsivat siellä kasvavia kasveja. Rantakasvien lisäksi hirvet pääsevät käsiksi myös syvemmällä viihtyviin vesikasveihin, sillä metsien kuningas on varsin oiva sukeltaja. Hirvet voivat sukeltaa jopa neljän metrin syvyyteen ja oleskella veden alla kahdesta kolmeen minuuttia.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota