Lions eats elephant

Taktiikka apuna saalistuksessa

Pihtiliikkeitä ja aaltojen hyödyntämistä. Lähes kaikissa eläinryhmissä on lajeja, jotka ovat oivaltaneet taktiikan ja ryhmätyöskentelyn edut. Katso videoita neljästä eri saalistustaktiikasta.

keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Hylje huuhtoutuu valaan suuhun

Adelaidesaaren vesillä Antarktiksessa miekkavalaat saalistavat jäälautoilla olevia hylkeitä tekemällä yhteistuumin korkeita aaltoja, jotka huuhtovat hylkeen veteen. Yleensä jäälautalla lepäävä hylje on turvassa, mutta joskus aallot yllättävät.

Haukkojen pihtihyökkäys

Haukat elävät pienissä ryhmissä ja ne ovat oppineet toimimaan tuloksekkaasti yhdessä. Katso, miten jänis jää kolmen haukan pihtiliikkeen uhriksi.

Katso video tästä

Monen pedon noutopöytä

Kun monta saalistajaa hyökkää kalaparven kimppuun yhtä aikaa eri suunnista, saaliin selviytymismahdollisuudet ovat huonot. Katso video, jossa pitopöytään saapuu kutsumaton vieras.

Leijonat metsällä

Millään muulla pedolla ei ole niin useita saalistustaktiikoita kuin leijonalla. Leijonille kelpaavat niin jänikset kuin norsutkin, ja saalistus onnistuu, kun lauma tekee yhteistyötä ja taktiikka on oikea. Katso 50 minuuttia kestävä video leijonien saalistusmenetelmistä.

Lehden tilaajana voit myös ladata artikkelin alla olevaa painiketta napsauttamalla.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: