Julma kuolema TOP

Julma kuolema eläinten maailmassa

Hidas ja tuskallinen kuolema on monien eläinten kohtalo, kun ne joutuvat armottomien tappajien saaliiksi. Tässä on kolme esimerkkiä tuskallisesta kuolemasta.

tiistai 7. kesäkuuta 2016 teksti Lars Thomas & Jesper Bindslev

Julma kuolema 1: Sisältä raadeltu

Konnakärpänen laskee munansa rupikonnan sieraimiin, ja toukat syövät elävän uhrin sierainten kudosta.

Keskisuuri, vihreänkiiltävä konnakärpänen on tavallinen Luoteis-Euroopassa. Se käyttää hautomakoneenaan eläviä rupikonnia. Kärpänen laskee munansa aina konnan sierainten ympärille, ja usein se valitsee uhrikseen sairaan tai vahingoittuneen yksilön.

Kuoriuduttuaan toukat alkavat syödä kudosta sierainten ympäriltä ja sisältä. Myöhemmin, kun toukat kasvavat, ne etenevät yhä pidemmälle rupikonnan pään sisään.

Kun kuonossa ei riitä enää syötävää ja sieraimet alkavat muistuttaa isoja kraattereita, toukat käyvät konnan silmien kimppuun, ja lopuksi ne raivaavat tiensä kallon sisään ja syövät konnan aivot.

Vasta sitten konna kuolee, mutta toukat jatkavat syömistään, kunnes niiden isännästä ei ole mitään jäljellä. Tämän jälkeen ne kaivautuvat maahan koteloitumaan.

Julma kuolema 2: Kuoliaaksi kidutettu

Merileopardi heittelee pingviiniä puolelta toiselle niin, että saaliin nahka irtoaa.

Pingviineillä on tapana seisoskella ja tepastella jään reunalla vähän aikaa ennen veteen hyppäämistään. Ne tähystelevät mustavalkoisia lintuja syöviä isoja hylkeitä, merileopardeja.

Jopa 600 kiloa painava merileopardi on yksi Antarktiksen kookkaimmista pedoista. Vakuuttavasta hammaskalustostaan huolimatta merileopardi ei ole kovin taitava tappamaan ja paloittelemaan saalista leuoillaan. Siksi se on kehittänyt toisen tekniikan.

Se tarttuu uivaa pingviiniä jaloista ja alkaa heitellä sitä kiivaasti edestakaisin niin, että uhri hakkautuu vasten veden pintaa. Riepottelun voimasta sen nahasta irtoaa palasia ja ruumis hajoaa pieniksi kappaleiksi.

Julma kuolema 3: Elävältä syöty

Sammakko luulee saanensa herkkupalan, mutta juuri silloin toukka tarrautuu siihen kiinni leuoillaan.

Epomis-maakiitäjäisen toukka on iso ja paksu ja se näyttää sammakosta oivalliselta herkulta. Jos sammakko iskee toukkaan, se voikin itse tulla syödyksi.

Toukka houkuttelee sammakoita heiluttamalla tuntosarviaan. Kun sammakko hyökkää työntämällä tahmean kielensä ulos, toukka väistää ja tarrautuu sammakon päähän, kaulaan tai vatsaan ja alkaa välittömästi syödä uhriaan hengiltä.

Koukkuleuoillaan toukka pysyy niin lujasti kiinni, ettei sammakko pysty ravistelemaan sitä irti. Vaikka sammakko onnistuisi nielaisemaan toukan, se oksentaa sen myöhemmin, jolloin toukka pääsee iskemään uudestaan.

Lisää julmasta kuolemasta ...

Lepinkäinen seivästää saaliinsa elävänä, kun taas miekkavalas heittää delfiinin korkealle ilmaan. Lue lisää julmasta kuolemasta alla olevasta artikkelista:

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: