Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ocean Art Photography

Kilpailun yhteensä 15 kategoriaan osallistui valokuvaajia yli 60 maasta. Tämän Compact Wide Angle -kategorian voittajakuvan otti Stephen Holinski.

© Stephen Holinski
Eläimet - Merieläimet

Voittajat on valittu: Tässä ovat vuoden villeimmät vedenalaiskuvat

Arvostetun Ocean Art Photography Competition -kuvakilpailun voittajat on juuri valittu. Maailman parhaiden valokuvaajien otokset vievät katsojansa jälleen kerran syvyyksien hienoimpien olentojen luo.

Maapallon merillä vellovien aaltojen alla piilee omituisia otuksia ja merkillisiä maailmoja, jotka ovat joka suhteessa kaukana meille tutusta elämästä.

Meri on aina ollut mystinen paikka. Joukko maailman mainioimpia vedenalaisvalokuvaajia johdattaa sinut mukanaan aaltojen alle Ocean Art Photography Competition 2016 -kuvauskilpailun parhaimmiston perässä.

Nostamme esiin joitakin kilpailun voittajakuvista, ja lisää löydät kilpailun verkkosivuilta tästä.

© Matty Smith

Kilpailun itseoikeutetuksi voittajaksi valittiin Matty Smith, joka onnistui vangitsemaan portugalinsotalaivan sekä veden alla että yllä.

Portugalinsotalaiva ei ole yksittäinen eläin vaan polyypeista koostuva yhdyskunta, jonka eri osilla on eri tehtäviä.

Vaikka se saattaa kuvassa näyttää harmittomalta ja houkuttelevalta, sen läheisyyteen ei todellakaan kannata lähteä uiskentelemaan.

Sen useiden metrien mittaisten myrkyllisten pyyntilonkeroiden hipaiseminenkin saattaa aiheuttaa pahaa turvotusta, kutinaa, kuumeilua, pahoinvointia ja pahimmassa tapauksessa kuoleman.

Joaquin Gutierrez voitti Portrait-kategorian tällä kuvalla, jossa kaksi kalaa alkaa napostella meduusaa Kanariansaarten vesillä.

© Lawrence Alex Wu

Compact Behavior -kategorian voiton otti Lawrence Alex Wu tällä kuvalla, jossa lasiahvenparvi suojautuu isommilta petokaloilta pakkautumalla sukeltajan ympärille Hin Deangin edustalla Thaimaassa.

© Christian Miller

Pool/Conceptual-kategorian voiton otti Christian Miller, joka kuvasi Eva-kilpikonnan saalistamassa. Eva elää kilpikonnien pelastus- ja kuntoutuskeskuksessa Australian Queenslandissa.

© Lawrence Alex Wu

Lawrence Alex Wu otti myös Compact Macro -kategorian voiton.

Tällainen kaksi senttimetriä korkea metsämäinen maisema kasvaa meritupen sisällä. Meritupet ovat vaippaeläimiä, jotka elävät kiinnittyneinä merenpohjaan, kiviin, leviin tai vaikka laivoihinkin.

Lue myös:

Superspreder coronavirus
Sairaudet

Uusi tutkimus: Supertartuttajat aiheuttavat 80 prosenttia tartunnoista

7 minuuttia
Sairaudet

Vaihe vaiheelta: Näin koronatesti tapahtuu

3 minuuttia
Ihminen

Uusi havainto: Luurankosi elää

14 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota