Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Dolphins playing with men in boat
Eläimet - Valaat

Miksi delfiinit hyppelevät veneen edellä?

Delfiinit ratsastavat mielellään aalloilla. Se on ilmeisesti niistä hauskaa.

Aalloilla ratsastavista delfiineistä on tehty havaintoja eri puolilla maailmaa rannikoilla, joilla muodostuu korkeita aaltoja. Delfiinien on myös havaittu asettuvan laivojen synnyttämien aaltojen harjalle. Lisäksi delfiinit seuraavat usein pieniä veneitä ja hyppelevät niiden rinnalla.

Delfiinien käyttäytymisen syynä on ilmeisesti se, että hyppely ja aalloilla ratsastaminen on niiden mielestä hauskaa. Ehkäpä aalloilla leikkiminen antaa niille myös fyysistä tyydytystä. Delfiinien ihossa on nimittäin paljon hermosoluja ja pieniä verisuonia, jotka ovat herkkiä kosketukselle. Se ilmenee muun muassa delfiinien välisessä kanssakäymisessä, jossa yksilöt ovat usein fyysisessä kontaktissa toisiinsa.

Vedessä vierekkäin uidessaan delfiinit saattavat esimerkiksi hieman koskettaa toistensa eviä. Delfiinit ovat muiden sosiaalisten ja älyk-käiden nisäkkäiden, kuten koirien ja norsujen, tavoin varsin leikkisiä eläimiä. Ne leikkivät läpi elämänsä, mutta erityisen kisailunhaluisia ovat nuoret delfiinit. Vedessä peuhaaminen kehittää poikasten liikkumistaitoja ja vahvistaa samalla yksilöiden välisiä sosiaalisia siteitä. Eläintieteilijät arvelevat kuitenkin, että delfiinit temmeltävät toistensa kanssa myös sen vuoksi, että se on niistä kivaa.

Delfiinien ilmeinen halu leikkiä ja niiden luontainen uteliaisuus johdattavat ne usein ihmisten läheisyyteen. Katso video hyppivistä delfiineistä:

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota