Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Dolphins playing with men in boat
Eläimet - Valaat

Miksi delfiinit hyppelevät veneen edellä?

Delfiinit ratsastavat mielellään aalloilla. Se on ilmeisesti niistä hauskaa.

Aalloilla ratsastavista delfiineistä on tehty havaintoja eri puolilla maailmaa rannikoilla, joilla muodostuu korkeita aaltoja. Delfiinien on myös havaittu asettuvan laivojen synnyttämien aaltojen harjalle. Lisäksi delfiinit seuraavat usein pieniä veneitä ja hyppelevät niiden rinnalla.

Delfiinien käyttäytymisen syynä on ilmeisesti se, että hyppely ja aalloilla ratsastaminen on niiden mielestä hauskaa. Ehkäpä aalloilla leikkiminen antaa niille myös fyysistä tyydytystä. Delfiinien ihossa on nimittäin paljon hermosoluja ja pieniä verisuonia, jotka ovat herkkiä kosketukselle. Se ilmenee muun muassa delfiinien välisessä kanssakäymisessä, jossa yksilöt ovat usein fyysisessä kontaktissa toisiinsa.

Vedessä vierekkäin uidessaan delfiinit saattavat esimerkiksi hieman koskettaa toistensa eviä. Delfiinit ovat muiden sosiaalisten ja älyk-käiden nisäkkäiden, kuten koirien ja norsujen, tavoin varsin leikkisiä eläimiä. Ne leikkivät läpi elämänsä, mutta erityisen kisailunhaluisia ovat nuoret delfiinit. Vedessä peuhaaminen kehittää poikasten liikkumistaitoja ja vahvistaa samalla yksilöiden välisiä sosiaalisia siteitä. Eläintieteilijät arvelevat kuitenkin, että delfiinit temmeltävät toistensa kanssa myös sen vuoksi, että se on niistä kivaa.

Delfiinien ilmeinen halu leikkiä ja niiden luontainen uteliaisuus johdattavat ne usein ihmisten läheisyyteen. Katso video hyppivistä delfiineistä:

Lue myös:

Elimistö

Ruumiinlämpösi ei ole enää 37 astetta

3 minuuttia
Tähdet

Onko tosiaan niin, että tähdet tuikkivat?

3 minuuttia
maksansiirto
Lääketieteellinen tekniikka

LÄPIMURTO: Uusi kone voi pelastaa huonokuntoisia elimiä

4 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

passowrd_reset.form.email_help
Tarkista sähköpostiosoite

Syötä koodi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostilla koodin osoitteeseen
Virhe: Syötä koodi

Uusi salasana

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota