Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Spækhugger angriber
Eläimet - Valaat

Miekkavalaat hyökkäävät kaskelottiparveen

Maapallon isoimpiin petoihin kuuluvien eläinten taistelu on onnistuttu ensimmäistä kertaa tallentamaan videolle. Kaskelotit voivat katkaista miekkavalaan selkärangan yhdellä pyrstön heilautuksella, mutta miekkavalaat eivät silti kavahda niitä.

Ainutlaatuinen video miekkavalaista ja kaskeloteista taistelemassa

Vedenalaisvalokuvaaja ja Blue Sphere Media -yrityksen perustaja Shawn Heinrich on ainoa, joka on onnistunut videoimaan miekkavalasparven hyökkäyksen kaskelottien kimppuun.

Yleensä miekkavalasparven jäsenet tekevät keskenään yhteistyötä kaskelotin poikasten surmaamiseksi. Joskus harvoin nälkä voi ajaa miekkavalaat hyökkäämään myös täysikasvuisten yksilöiden kimppuun.

Joukkovoima on paras puolustus miekkavalasta vastaan

Kun kaskelotteja lähestyy miekkavalasparvi, kaskeloteissa herää yhteishenki.

Jos kaskelotit uivat kaukana toisistaan, ne hakeutuvat äkkiä toistensa luo ja asettuvat kehään pyrstöt ulospäin suojaamaan keskelle jääviä poikasia ja heikkoja yksilöitä.

Kaskelotit yrittävät parhaansa mukaan karkottaa miekkavalaat voimakkailla pyrstöniskuilla. Kaskelotti kykenee katkaisemaan miekkavalaan selkärangan yhdellä pyrstöniskulla.

Yleensä miekkavalas karttaa kaskelottia

Kun miekkavalas hyökkää täysikasvuisen kaskelotin kimppuun, se panee aina henkensä alttiiksi. Kaskelotti on iso, voimakas ja nopea, eikä se epäröi taistella kaikin voimin. Lue lisää meren panssarivaunuista täältä:

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota