Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Seahorses
Eläimet - Kalat

Miten merihevonen huolehtii poikasistaan?

Merihevonen huolehtii poikasistaan poikkeuksellisesti, sillä munista pitää huolta koiras.

Vaikka merihevoset ovat kaloja, niiden lisääntyminen ei noudata kalojen tavallista munintakaavaa, toisin sanoen koiras ei vain laske maitiaan mädille. Sen sijaan merihevosnaaras ja -koiras tavallaan parittelevat, sillä naaraalla on erityinen asetin, jolla se siirtää munat koiraan mahapussiin.

Kun munat ovat taskussa, koiras hedelmöittää ne siemennesteellään. Hedelmöitymisen tapahduttua munia ympäröivät pehmeät kudokset turpoavat eräänlaiseksi kohduksi, joka tarjoaa suotuisat olosuhteet sikiöiden kehittymiselle.

Munien kypsymisnopeudessa on lajikohtaisia eroja. ”Kantoaika” vaihtelee 9:stä 45 vuorokauteen. Kun jälkeläiset ovat valmiita kuoriutumaan, koiras joutuu koville, sillä sen pitää pyrstöään liikuttamalla siirtää pienokaiset taskun suulle ja työntää ne lihasvoimin aukosta ulos ikään kuin se synnyttäisi.

Maailmaan tullessaan poikaset näyttävät aivan merihevosten pienoismalleilta. Niitä voi syntyä yhdellä kertaa jopa 2?000. Useimmilla lajeilla poikueet ovat kuitenkin paljon pienempiä. Merihevosilla ei ole tapana hoitaa jälkeläisiään.

Lue myös:

Søhest
Kalat

Isänpäivä: Tässä on maailman paras isä

2 minuuttia
Fisherman
Kalat

Syökö kala paremmin sateella?

3 minuuttia
Kalat

Miten merihevoskoiras pystyy synnyttämään?

0 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota