Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Galleria: 6 vaarallisinta hailajia

Kansainvälinen haihyökkäyksiä rekisteröivä järjestö tilastoi vuonna 2014 kaikkiaan 72 ihmisiin kohdistunutta haihyökkäystä. Kuvagalleriassa esitellään 6 hailajia, joilla on eniten ihmishenkiä tunnollaan.

Shutterstock

Kansainvälinen haihyökkäyksiä rekisteröivä järjestö ISAF on pitänyt vuodesta 1580 kirjaa siitä, missä, milloin ja mitkä hailajit ovat hyökänneet ihmisten kimppuun. Vuoteen 2014 mennessä on rekisteröity noin 2 800 haihyökkäystä, joista noin 500 on päätynyt ihmisen kuolemaan. Useimmissa tapauksissa hailajia ei ole pystytty määrittämään varmasti.

Moni haihyökkäys jää tilastoimatta

Lukuihin ei kuitenkaan voi luottaa sokeasti. Köyhissä maissa haihyökkäyksiä ei välttämättä kirjata mihinkään muistiin. Lisäksi on tapauksia, joissa hait ovat hyökänneet haaksirikkoutuneen laivan tai mereen pudonneen lentokoneen miehistön ja matkustajien kimppuun. Niissä on mahdotonta selvittää, kuinka monta uhreja on ollut ja mitkä hailajit ovat olleet kyseessä.

Todellinen haihyökkäysten määrä saattaa siksi olla paljon suurempi kuin ISAF:n tilastot kertovat.

Tutustu maailmaan vaarallisimpiin haihin

Kuvagalleriaan on koottu 6 hailajia, jotka hyökkäävät useimmin ihmisen kimppuun. Listalla numero ykkösenä komeileva laji on vanha tuttu.

Lue myös:

Hait

Tutustu maailman vaarallisimpaan haihin

9 minuuttia
Hait

Mysteeri ratkesi: Tästä syystä rannikoille ajautuu tapettuja haikaloja

4 minuuttia
Hai ui syvyyksissä
Hait

Kannibalismi muutti Megalodonin jättihirviöksi

3 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota