Galleria: 6 vaarallisinta hailajia

Kansainvälinen haihyökkäyksiä rekisteröivä järjestö tilastoi vuonna 2014 kaikkiaan 72 ihmisiin kohdistunutta haihyökkäystä. Kuvagalleriassa esitellään 6 hailajia, joilla on eniten ihmishenkiä tunnollaan.

Shutterstock

Kansainvälinen haihyökkäyksiä rekisteröivä järjestö ISAF on pitänyt vuodesta 1580 kirjaa siitä, missä, milloin ja mitkä hailajit ovat hyökänneet ihmisten kimppuun. Vuoteen 2014 mennessä on rekisteröity noin 2 800 haihyökkäystä, joista noin 500 on päätynyt ihmisen kuolemaan. Useimmissa tapauksissa hailajia ei ole pystytty määrittämään varmasti.

Moni haihyökkäys jää tilastoimatta

Lukuihin ei kuitenkaan voi luottaa sokeasti. Köyhissä maissa haihyökkäyksiä ei välttämättä kirjata mihinkään muistiin. Lisäksi on tapauksia, joissa hait ovat hyökänneet haaksirikkoutuneen laivan tai mereen pudonneen lentokoneen miehistön ja matkustajien kimppuun. Niissä on mahdotonta selvittää, kuinka monta uhreja on ollut ja mitkä hailajit ovat olleet kyseessä.

Todellinen haihyökkäysten määrä saattaa siksi olla paljon suurempi kuin ISAF:n tilastot kertovat.

Tutustu maailmaan vaarallisimpiin haihin

Kuvagalleriaan on koottu 6 hailajia, jotka hyökkäävät useimmin ihmisen kimppuun. Listalla numero ykkösenä komeileva laji on vanha tuttu.

Lue myös:

European squid
Merieläimet

Mustekalat talvehtivat pohjoisessa

2 minuuttia
Hait
Hait

Hait: 7 yllättävää faktaa haista

2 minuuttia
Mitä haita on syytä pelätä eniten
Hait

Mitä haita on syytä pelätä eniten?

3 minuuttia

Kirjaudu sisään

Virhe: Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
NäytäPiilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!