Eläinmaailman 5 väkivaltaisinta rakastajaa

Esileikit ja muu hempeily eivät kuulu eläinmaailman kovimpien seksihurjastelijoiden ohjelmaan. Niille kipu – ja joskus jopa kuolema – ovat välttämättömiä, ennen kuin seuraava sukupolvi saa alkunsa.

penismiekkailu

En garde! Laakamadot selvittävät sukupuoliroolinsa kaksintaistelulla, jossa aseina ovat penistä muistuttavat terävät ulokkeet (kuvassa näkyvä valkoinen terävä tappi). Se, joka ensimmäisenä saa piston, häviää ja joutuu olemaan emo. Laakamadot yrittävät välttää emon osaa, koska hedelmöityneiden munien kehitys verottaa energia­varoja. Laakamato on kuitenkin kerrassaan hellä rakastaja, jos sen parittelua verrataan viiteen alla esiteltyyn väkivaltaiseen partneriin.

© Secret Sea Visions/Getty Images

1. Koiras panee itsensä hengiltä

väkivaltainen seksi – eläinseksi ruskopussipeto
© Natural Vision

Antechinus -ruskopussipeto näyttää viattomalta, mutta sen karvaisen pinnan alla piilee seksihurjastelija. Lisääntymisaikana koiraan testosteronitaso nousee ja se alkaa paritella mahdollisimman monen naaraan kanssa. Naaraat voivat saada seksipedon käsittelystä jopa haavoja.

Lisääntymis­aika on kuitenkin koiraille todella raskas. Niiden elimistö kärsii kiihkosta ja yli­rasituksesta jopa niin paljon, että immuunijärjestelmä pettää. Lisäksi testosteronitulva kuormittaa munuaisia. Perin pohjin uupuneiden koiraiden osana onkin kuolla kupsahtaa.

2. Penis katkeaa

väkivaltainen seksi – kuhnuri ja kuningatar
© Alamy/Image Select

Kuhnureiden ainoa velvollisuus mehiläisyhdyskunnassa on kilpailla parittelumahdollisuudesta. Kuhnurin osa ei ole kuitenkaan loppujen lopuksi helppo, sillä sen kohtalona on kuolla pariutumis­lennon jälkeen tuskin edes kahden kuukauden iässä.

Jos kuhnuri pääsee parittelemaan, sen takaruumis repeää, koska siitin jää kiinni kuningattareen. Näin siitin toimii tulppana, joka suojaa spermaa ja estää muita kuhnureita parittelemasta kuningattaren kanssa. Kuhnuri menehtyy saamiinsa vammoihin.

Ai s...

Parittelun jälkeen kuhnurin väkäsellinen penisrepeää irti ja kuhnuri kuolee.

© Powered And Syred/SPL

3. Dominan lonkerot

väkivaltainen seksi – mustekaladomina
© Shutterstock

Tremoctopus violaceus -mustekalanaaras painaa jopa 40 000 kertaa niin paljon kuin hento koiras. Parittelun aikana naaras puristaa koirasta pyyntilonkeroillaan ja kuristaa sen.

4. Kotilot keihästävät partnerinsa

Huti

Vasemmalla oleva kotilo on ampunut ”Amorin nuolen” kohti partneriaan, mutta nuoli ei osunut. Valkea ase on oikealla olevan kotilon vieressä.

© Steve Downer/Ardea.com

Seksinhaluiset kotilot voivat saada esileikin aikana nuolen vartaloon. Nuoli lyhentää kotilon elinikää ja munientuotantoa, mutta samalla sen kemialliset aineet suojaavat siittiöitä.

Yleensä kotilot ovat varsin kevytkenkäisiä, mutta kun ne saavat vartaloonsa Amorin nuolen, uusien seksikumppaneiden hakeminen ei enää kiinnosta.

5. Naaras kohtaa koiraan terävän peniksen

Seivästetty

Lude työntää terävän peniksensä satunnaiseen kohtaan seksikumppaniinsa. Tätä seksitekniikkaa kutsutaan traumaattiseksi inseminaatioksi. Kun koiras on ruiskuttanut siemennesteen naaraan vartaloon, siittiöt löytävät itse tiensä munien luo.

© Rickard Ignell, Swedish University of Agricultural Sciences

Lude ei tuhlaa aikaa kosiskeluun, esileikkiin tai naaraan sukupuolielimen etsimiseen. Se vain tuikkaa terävän peniksensä naaraan läpi jostain kohtaa tämän vartaloa ja ampuu siemennesteen naaraan sisään.