Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

strutsi
Eläimet - Linnut

Strutsi ei pane päätänsä pensaaseen

Onko totta, että strutsi panee pelästyessään päänsä pensaaseen tai hiekkaan?

Sanonta ”panna päänsä pensaaseen” perustuu strutsin osalta harhaluuloon. Ihminen voi yrittää sulkea silmänsä epämiellyttävältä todellisuudelta, mutta strutsilla ei ole siihen varaa. Jos se toimisi niin, se joutuisi pian savannin petojen ruoaksi.

Jos strutsi tuntee itsensä uhatuksi, se yleensä juoksee pakoon. Se yltää lyhyillä matkoilla jopa 70 kilometrin tuntinopeuteen ja voi tehdä kolmimetrisiä loikkia. Tällä vauhdilla se jättää useimmat nisäkkäät jälkeensä.

Jos pakomahdollisuudet vaikuttavat huonoilta, strutsi voi mennä maahan makaamaan ja asettua mahdollisimman litteäksi siinä toivossa, että pedot eivät huomaisi sitä. Kaukaa tarkasteltuna voi näyttää siltä, että se olisi pannut päänsä piiloon.

Strutsi ei ole aivan puolustuskyvytön, vaikka se joutuisikin vastakkain pedon kanssa. Sen jaloissa on vahvat lihakset, ja sen potku voi oikein osuessaan tappaa leijonan. Jaloissa on myös pitkät terävät kynnet, jotka voivat tehdä pahaa jälkeä.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota