Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Swimming penguin
Eläimet - Linnut

Miksi pingviinit eivät osaa lentää?

Pingviinit näyttävät melkein lentävän liikkuessaan sulavasti vedessä. Ne eivät kuitenkaan pysty lentämään ilmassa.

Lentäminen on monimutkainen ja paljon energiaa vaativa tapa liikkua. Siihen tarvitaan erityisominaisuuksia monissa ruumiinosissa. Pingviinien ruumiinosat ovat mukautuneet ilman asemesta vedessä liikkumiseen.

Paino Paksun eristävän rasvakerroksen, jykevien luiden ja tuuhean höyhenyksen vuoksi pingviini on kokoonsa nähden liian raskas lentääkseen.

Hengitys Lentäminen on kovaa työtä, ja siihen tarvitaan keuhkot, jotka siirtävät ilman happea tehokkaasti verenkiertoon. Pingviinien elimistö taas on mukautunut säännöstelemään hapen kulutusta niin, että ne voivat sukeltaa mahdollisimman pitkään.

Rintalihakset Lentävillä linnuilla siivet saavat suuren osan voimastaan rintalihaksista, joiden massa voi olla puolet linnun painosta. Pingviinilläkin on vahvat rintalihakset, mutta lentämiseen niiden voima ei riittäisi.

Höyhenet Lentävien lintujen sulat ovat kevyitä, ja niissä on suuri pinta-ala. Pingviinin höyhenet ja sulat taas ovat pieniä, ja ne muodostavat tiiviin vettä hylkivän kerroksen.

Siivet Pingviinin siivet ovat lyhyet ja jäykät. Ne sopivat hyvin uimiseen, ja ne muistuttavatkin enemmän hylkeen eviä kuin lentävien lintujen siipiä. Niiden pinta-ala on liian pieni luomaan lentämiseen tarvittavan nosteen.

Lue myös:

Linnut

Mikä on painavin lentävä eläin?

1 minuuttia
Linnut

Pingviinin varpaita tuskin palelee edes pakkasilla

1 minuuttia
Penguins
Linnut

Lähteekö pingviinin poikanen maailmalle?

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota