Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Eläimet - Linnut

Linnut tottuvat linnunpelättimeen

Pelkäävätkö linnut oikeasti linnunpelättimiä?

Lintujen karkottaminen viljelyksiltä tai vaikkapa lentokentiltä ei onnistu perinteisillä linnunpelättimillä. Linnut ovat hyvin sopeutuvaisia ja tottuvat jopa esimerkiksi lentokoneisiin siinä määrin, että ne voivat pesiä lentokentällä kiitotien vieressä. Linnunpelättimiä on yritetty tehostaa monella tavalla. Joissakin pelättimissä on moottori liikuttamassa käsiä tai pyörittämässä pelätintä. Ne toimivat aikansa, mutta pian linnut huomaavat, että pelättimessä ei ole mitään pelättävää. USA:ssa on kokeiltu puhallettavia tietyn väliajoin maasta nousevia ihmishahmoisia nukkeja, mutta niidenkin teho laantui pian. Myöskään kaasutykit ja korkeita ääniä päästävät summerit eivät kovin pitkään hämänneet lintuja. Yksi keino, joka pitää linnut jokseenkin varmasti loitolla, on soittaa nauhalta ääniä, joilla linnut luonnossa varoittavat lajitovereitaan vaarasta.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota