Vaikka holkeri eli jäähai liikkuu hitaasti, näkee usein huonosti ja on kirjaimellisesti kylmäverinen, se voi elää yli 272 vuotta.Sen korkean iän taustalla on sopeutuminen arktiseen ympäristöön, joka on hidastanut sen aineenvaihdunnan säästöliekille. Näin se ei kuluta itseään. Jäämeressä eläminen on jäädyttänyt myös holkerin muut toiminnot. Sen sydän lyö vain joka 12. sekunti, ja se saavuttaa sukupuolikypsyyden yleensä vasta yli satavuotiaana.
2. Kaljumyyrikkö
Itä-Afrikan savannilla maan alla elää eriskummallisia jyrsijöitä, kaljumyyriköitä. Ne eivät tunne kipua eivätkä tarvitse lisää happea 25 minuuttiin. Kun tutkijat ovat kokeissa siirtäneet kaljumyyriköihin syöpäsoluja, eläinten puolustusmekanismi on estänyt syöpäsoluja jakautumasta ja muodostamasta kasvainta. On käynyt ilmi, että kaljumyyriköt pystyvät korjaamaan aineenvaihdunnan sivutuotteena syntyvien vapaiden radikaalien aiheuttamat soluvauriot.
3. Japanilainen meduusa
Japanin vesillä esiintyvä Turritopsis dohrnii -polttiaiseläin on biologisessa mielessä kuolematon. Lajin elinkiertoon kuuluvat polyyppi- ja meduusavaiheet, mutta täysikasvuinen sukupuolikypsä meduusa pystyy taannuttamaan itsensä aikaisemmalle kehitystasolle, polyypiksi, jos sen elinolosuhteet huononevat ja se esimerkiksi nälkiintyy tai vaurioituu. Sitten sen elinkierto alkaa uudelleen polyyppivaiheesta.