Koala nukkuu melkein 24/7

Koalat nukkuvat suurimman osan vuorokautta eli jopa 22 tuntia. Enimmäkseen eukalyptuspuun lehdistä koostuva yksipuolinen ravinto pakottaa ne säästämään voimiaan.

lazy koala

Koalat ovat nukkumisen mestareita. Australialaiset pussieläimet nukkuvat suurimman osan vuorokautta eli jopa 22 tuntia. Lopun ajan ne käyttävät syömiseen. Ne popsivat enimmäkseen eukalyptuspuun lehtiä, ja yksipuolinen ravinto pakottaa ne säästämään voimiaan. Onneksi niiden ei tarvitsekaan olla ripeitä eikä ketteriä.

Eukalyptuksen lehdissä on niin paljon nestettä, ettei niiden tarvitse poistua puusta edes juomaan. Koaloilla ei myöskään ole luontaisia vihollisia, joita niiden olisi pakoiltava. Ne eivät ole kovin seurallisia, vaan ne viettävät vain muutaman minuutin päivässä lajitovereidensa parissa.

Kiipeää vikkelästi turvaan puuhun

Vaikka koalat ovat yleensä hidasliikkeisiä, ne voivat pakon edessä liikkua vikkelästi. Jos niiden esimerkiksi on pakko vaihtaa puuta löytääkseen ruokaa, ne pudottautuvat nopeasti maanpinnalle ja kapuavat sen jälkeen mahdollisimman nopeasti toisen puun latvukseen turvaan.

Olemme laittaneet maailman uneliaimmat eläimet järjestykseen. Oletko samaa mieltä? Kerro mielipiteesi äänestyksessä.