Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Eläimet

Kilpikonnat kärkisijoilla eläinten ikätilastoissa

Maailman vanhimpia ihmisiä on luetteloitu. Tiedetäänkö, mikä on vanhin eläin?

Niistä eläimistä, joiden elämänkaari tunnetaan varmasti, vanhimmaksi on elänyt madagaskarilainen sädekilpikonna Tu’i Malila, joka kuoli 1965 yli 188-vuotiaana. Brittiläinen tutkimusmatkailija ja merenkävijä James Cook lahjoitti sen Tongan kuningasperheelle vuonna 1777. Vielä äskettäin näytti siltä, että Tu’i Malila menettää ennen pitkää ennätyksensä Harriet-nimiselle Galápagossaarten jättiläi-skilpikonnalle, joka kuoli 23.6.2006 Brisbanen eläintarhassa 175 vuoden ikäisenä. Harrietin menneisyys tunnetaan vuoden 1830 loppuun asti. Sen tarkkaa syntymäpäivää ei tiedetä, mutta Galápagossaarten jättiläiskilpikonnien poikaset kuoriutuvat yleensä marraskuussa. Pitkään luultiin, että Harrietin otti mukaansa kehitysopistaan tunnettu brittiläinen luonnontutkija Charles Darwin, mutta dna-analyysit osoittivat Harrietin kuuluvan Santa Cruzin kantaan. Darwin hankki kilpikonnan muilta saarilta. Siksi on todennäköistä, että Harriet päätyi jollekin valaanpyyntialukselle. Valaanpyytäjät pitivät kilpikonnia, koska niistä voitiin valmistaa merimatkoilla ruokaa. Harrietin manttelinperijä ikätilaston johtajana ei ole vielä selvinnyt, mutta vahvimmat ehdokkaat ovat yli 100-vuotiaita kilpikonnia.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota