Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

© Shutterstock
Eläimet - Käärmeet

Käärmeiden raskas sarja

Mikä on suurin käärmelaji? Entä kuinka kookas on isoin tunnettu käärmeyksilö?

Useimpien lähteiden mukaan todistettavasti pisin käärme on verkkopyton, joka tapettiin Indonesiaan kuuluvalla Sulawesin eli Celebesin saarella 1912. Sen pituudeksi mitattiin tasan kymmenen metriä. Muihin tietoihin on syytä suhtautua hieman varauksellisesti, sillä sitä pitemmistä käärmeistä tehtyjä silminnäkijähavaintoja ei ole pystytty vahvistamaan. Esimerkiksi Brasiliassa kerrotaan peräti 35 metriä pitkän käärmeen luikerrelleen rakennustyömaalle, jolta se karkotettiin maansiirtokoneella. Maailman suurimpia käärmeitä ovat boakäärmeet, joista käytetään myös kansanomaista nimitystä kuristajakäärmeet. Niihin luetaan pytonit ja anakondat. Kaakkois-Aasiassa elävää verkkopytonia pidetään pisimmäksi kasvavana käärmelajina, kun taas painoennätystä pitää hallussaan eteläamerikkalainen viheranakonda. Suurimpia tunnettuja anakondia on Etelä-Brasiliassa 1960 tapettu naarasyksilö, jonka pituus oli 8,45 metriä, läpimitta 1,11 metriä ja paino 227 kiloa. Se lienee ollut hyvin lähellä käärmeiden maksimimittoja, joina pidetään yleensä kymmentä metriä ja muutamaa sataa kiloa.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota