Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Käärmeet

Käärmeet

Käärmeet vaanivat saalista

Ne matelevat eteenpäin etsimässä saalista. Ne puraisevat myrkkyhampaillaan uhria tai kuristavat sen kietomalla pitkän raajattoman ruumiinsa sen ympärille. Käärmeitä elää kaikkialla maapallolla, ja nykyisin käärmelajeja on noin 3 000. Useimmat käärmeistä eivät ole myrkyllisiä, ja myrkkykäärmeitä tunnetaan noin 250 lajia. Mikä käärmeistä on vaarallisin, kuinka nopeasti se voi tappaa ihmisen tai eläimen – ja voidaanko käärmeiden myrkkyä käyttää hyödyksi? Viisastu käärmeistä lukemalla käärmeaiheiset artikkelit tältä sivulta.

Myrkyllinen käärme taipaani
© Shutterstock

Maailman myrkyllisimmät käärmeet

Maailmassa on lukemattomia myrkyllisiä käärmeitä, jotka voivat yhdellä puraisulla tappaa ihmisen. Myrkyllisiä matelijoita elää etenkin Australiassa, mutta vaarallisia matelijoita tavataan myös Afrikassa ja Kaakkois-Aasiassa.

Kobra on tunnetusti yksi maailman myrkyllisimmistä käärmeistä, koska se pystyy sylkemään myrkkyä kauas ja osumaan uhriinsa kolmen metrin etäisyydeltä. Kobra kalpenee silti taipaaneille, jotka elävät Australiassa. Yksi taipaanin purema sisältää kylliksi myrkkyä tappamaan yli 100 ihmistä. Taipaanin myrkky on erittäin voimakasta hermomyrkkyä, joka heikentää hermosignaalien kulkua ja lamauttaa hermot ja lihakset. Taipaanin puremaan ei ole viime aikoina silti kuollut ketään, sillä Australiassa sitä osataan hoitaa hyvin.

Muita vaarallisia käärmeitä ovat idänruskokäärme, sinikraitti ja ja mustamamba.

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota