Käärmeet

Käärmeet

Käärmeet vaanivat saalista

Ne matelevat eteenpäin etsimässä saalista. Ne puraisevat myrkkyhampaillaan uhria tai kuristavat sen kietomalla pitkän raajattoman ruumiinsa sen ympärille. Käärmeitä elää kaikkialla maapallolla, ja nykyisin käärmelajeja on noin 3 000. Useimmat käärmeistä eivät ole myrkyllisiä, ja myrkkykäärmeitä tunnetaan noin 250 lajia. Mikä käärmeistä on vaarallisin, kuinka nopeasti se voi tappaa ihmisen tai eläimen – ja voidaanko käärmeiden myrkkyä käyttää hyödyksi? Viisastu käärmeistä lukemalla käärmeaiheiset artikkelit tältä sivulta.

Maailman myrkyllisimmät käärmeet

Maailmassa on lukemattomia myrkyllisiä käärmeitä, jotka voivat yhdellä puraisulla tappaa ihmisen. Myrkyllisiä matelijoita elää etenkin Australiassa, mutta vaarallisia matelijoita tavataan myös Afrikassa ja Kaakkois-Aasiassa.

Kobra on tunnetusti yksi maailman myrkyllisimmistä käärmeistä, koska se pystyy sylkemään myrkkyä kauas ja osumaan uhriinsa kolmen metrin etäisyydeltä. Kobra kalpenee silti taipaaneille, jotka elävät Australiassa. Yksi taipaanin purema sisältää kylliksi myrkkyä tappamaan yli 100 ihmistä. Taipaanin myrkky on erittäin voimakasta hermomyrkkyä, joka heikentää hermosignaalien kulkua ja lamauttaa hermot ja lihakset. Taipaanin puremaan ei ole viime aikoina silti kuollut ketään, sillä Australiassa sitä osataan hoitaa hyvin.

Muita vaarallisia käärmeitä ovat idänruskokäärme, sinikraitti ja ja mustamamba.

Myrkyllinen käärme taipaani

© Shutterstock
Sivu 1 / 2