Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Voiko joutsen murtaa miehen käsivarren siivenlyönnillä?

Aggressiivinen urosjoutsen voi pörhistellä höyheniään ja näyttää uhkaavalta 230 sentin siipivälillään. Väitetään, että joutsen pystyisi murtamaan pelkällä siivenlyönnillä aikuisen miehen käsivarren. Tässä on asiantuntijan mielipide.

Photo by Raphael Schaller on Unsplash

Hautomisaikana sekä kyhmy- että laulujoutsenet käyttäytyvät usein aggressiivisesti niin lajitovereitaan kuin muitakin eläimiä kohtaan, jos ne luulevat näiden uhkaavan pesää ja poikasia. Kun joutsenen siipiväli on 210–240 senttiä ja sen pituus noin puolitoista metriä, se on vaikuttava näky pörhistäessään höyheniään ja levittäessään siipiään.

Se pelästyttää helposti useimmat tunkeilijat. Joutsenista, jotka olisivat käyneet ihmisten kimppuun niin, että nämä olisivat loukkaantuneet vakavasti, ei kuitenkaan juuri ole olemassa luotettavaa näyttöä.

Tiedossa on kuitenkin monia tapauksia, joissa joutsenet ovat esimerkiksi näykkineet ihmisiä nokallaan tai hätyyttäneet lapsia puistossa. Esimerkiksi lintutieteilijä Stephen Mossin mukaan on syytä kunnioittaa joutsenten reviiriä ja varoa menemästä liian lähelle niitä.

Vaikka joutsenet puolustavatkin kiivaasti pesäänsä, ne eivät silti kykene siiveniskullaan katkaisemaan aikuisen käsivartta.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota