Voiko kahvinporoilla tappaa muurahaisia?

Voiko kahvinporoilla tappaa muurahaisia?

Voiko kahvinporoilla tappaa muurahaisia?

Luonnonmukaisten torjuntakeinojen luettelo on pitkä. Siltä löytyvät niin ruokaöljy ja munankuoret kuin koirankarvatkin.

Kahvinporojen on sanottu pitävän tehokkaasti kurissa ainakin muurahaiset, jotka pyrkivät pesiytymään rakennuksiin tai pihapiiriin. Kahvisakan vaikutusta on verrattu mäntysuopaliuokseen, jonka tiedetään tepsivän esimerkiksi sellaisiin puutarha- ja huonekasvien riesoihin kuin kirvoihin ja perhosen- ja pistiäisentoukkiin.

Muurahaiset eivät pidä kahvinporoista

Vahvaa tieteellistä näyttöä kahvinporojen tehosta edes muurahaisten hävityksessä ei kuitenkaan ole. Sakkaan jäänyt kofeiini on hyönteisille haitallista, mutta niiden pitäisi saada sitä paljon, jotta ne myrkyttyisivät. Muurahaiset tuskin himoavat kahvia.

Mäntysuopaliuoksen suihkuttaminen hyönteisten päälle tepsii etenkin siksi, että se tukkii niiden ilmaputket. Nämä ovat pinnan läpäiseviä tiehyitä, joita pitkin ilma pääsee hapettamaan eläimen syvempiä kudoksia.

Mäntysuopaliuos saa muurahaiset hengiltä

Mäntysuopa sopii torjunta-aineeksi, koska se huonontaa hyönteisen elinkykyä usealla tavalla. Se, mihin ötökkä loppujen lopuksi kuolee, riippuu paitsi lajin ominaisuuksista myös olosuhteista. Esimerkiksi säällä on merkitystä.

  1. Pesuaineliuos tukkii ilmaputkien suut, jotka avautuvat hyönteisen kitiinikuoren pintaan.

  2. Pesuaine liuottaa vahaa, joka peittää hyönteistä ohuena kalvona ja estää sitä kuivumasta.

  3. Pesuaine hajottaa elintärkeitä solukalvoja, jotka koostuvat pääosin rasva-aineista.

Säälimätön taistelu Joulusaaressa: MUURAHAISET VS RAVUT

Trooppisen Joulusaaren ravut tarvitsevat kipeästi uusia keinoja pitää muurahaiset loitolla. Ravut ovat nimittäin helisemässä muurahaisten kanssa: