Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Bi suger honning fra blomst
Eläimet - Hyönteiset

Miten mehiläinen tekee hunajaa?

Kukkien medestä tulee hunajaa vasta, kun se on kulkenut mehiläisen mahan kautta. Mehiläinen nielee ja oksentaa meden useaan kertaan kuivattaakseen sen vedestä.

Mesimahasta hunajaksi

Hunajan raaka-aine on kukkien mesi, jota mehiläinen imee kärsällään. Mesi kulkeutuu erityiseen mesimahaan, jossa siihen sekoittuu rauhaseritteitä, sylkeä ja entsyymejä.

Mehiläinen oksentaa ja nielee meden monta kertaa, jolloin sen vesimäärä vähenee. Lopuksi se oksentaa hunajan varastokennoihin, joissa siitä haihtuu lisää kosteutta. Mehiläiset nopeuttavat haihtumista leyhyttämällä hunajakennoja siivillään.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota