Shutterstock / efendy
Lantakuoriainen

Maailman vahvin eläin elää muiden eläinten ulosteesta

Maailman vahvin eläin mitattuna raa'alla lihasvoimalla on kuoriainen, joka pyörittelee jopa 1 141 kertaa itsensä painoisia lantapalleroita. Se ei suinkaan ole ainoa erikoisen vahvojen eläinten luokassa.

1. Maailman vahvin eläin: Lantakuoriainen

© Wikimedia // Kay-africa

Supervoimat: Liikuttaa 1 141 kertaa itsensä painoisia taakkoja.

Oletko koskaan yrittänyt työntää kuutta kaksikerrosbussia? Et luultavasti. Maailman vahvimmalle eläimelle se ei tehtävä eikä mikään.

Maailman vahvin eläin on Onthophagus taurus -kuoriainen, joka pystyy liikuttamaan 1 141 kertaa itsensä painoisia esineitä. Suoritus vastaa sitä kuin 70-kiloinen henkilö työntäisi kuutta kaksikerrosbussia. Kuoriainen kuuluu lehtisarvisten sukuun, jonka jäsenten koot vaihtelevat paljon noin 1 millimetristä 6 senttimetriin.

Onthophagus taurus on maailman vahvin eläin, kun vertaillaan raakaa lihasvoimaa. Kuoriainen käyttää voimiaan liikutellakseen esimerkiksi norsujen ja nautojen lannasta tekemiään palloja, jotta se pääsee herkuttelemaan niillä kaikessa rauhassa suojaisassa paikassa.

LUE MYÖS: Tutustu maailman rumimpiin eläimiin – ja äänestä suosikkiasi

2. Mestari-iskijä merestä: Sirkkaäyriäinen

© Wikimedia/Amada44

Supervoimat: Pystyy rikkomaan kaksinkertaisen lasin ja silpomaan ravulta sakset.

Sirkkaäyriäisellä (Odontodactylus scyllarus) on erittäin voimallinen ase, joka muuttaa viholliset vellihousuiksi ja joka lisäksi on eläinmaailman nopein puolustautumiskeino.

Sirkkaäyriäisellä on sakset, joita se käyttää vasarana. Kun se kopauttaa niillä, iskun voima voi olla jopa 1 500 newtonia – voima riittää tekemään reiän akvaarion kaksinkertaiseen turvalasiin.

VIDEO - Katso, miten sirkkaäyriäinen repii ravulta sakset:

Saksien iskuvoima on kuin pistoolin, ja isku kestää vain 2,7 millisekuntia. Iskun jälkeen saksien ympärille muodostuu niin sanottuja kavitaatiokuplia, jotka puhkeavat räjähdysmäisesti kasvattaen iskun tuhovoimaa.

3. Katapulttileuat: Trap-jaw-muurahainen

© Wikimedia/April Nobile

Supervoimat: Ponnistaa leukojensa avulla 234 km/h:n tuntinopeuteen.

Keski- ja Etelä-Amerikassa elävät Odontomachus-suvun muurahaiset, jotka tunnetaan myös trap-jaw-muurahaisina, pystyvät loksauttamaan leukansa kiinni 65 metrin sekuntinopeudella eli 2 300 kertaa niin nopeasti kuin ihminen räpäyttää silmäänsä.

Muurahaiset linkoavat itsensä ilmalentoon leuoillaan ajaessaan takaa saalista tai paetessaan vihollista. Ne pystyvät hyppäämään 8,3 senttimetrin korkeuteen ja 39,6 senttimetrin päähän.

VIDEO - Katso, miten Odontomachus-muurahaiset sinkoavat itsensä lentoon leuoillaan: