Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Eläimet - Hämähäkit

Hämähäkkien ikänestorit

Minkä ikäisiksi hämähäkit elävät normaalisti, ja mikä on hämähäkkien ikäennätys?

Hämähäkkien lahkoon kuuluu noin 32 000 eri lajia, ja useimmat niistä elävät varsin lyhyen elämän. Mm. lämpimillä seuduilla esiintyvät hyppyhämähäkit ja jahtihämähäkit syntyvät keväällä ja elävät seuraavan vuoden syksyyn eli niiden elinikä on noin 18 kuukautta. Monien lajien edustajat elävät kuitenkin vain vajaan vuoden. Hämähäkkikoiraiden maallinen taival voi olla vielä lyhyempi: niiden loppu koittaa jo melko pian parittelun jälkeen, vaikka ne eivät joutuisikaan morsiamensa ruuaksi, sillä suoritettuaan siitostehtävänsä niillä ei ole ns. biologista arvoa. Jotkin lajit, kuten huonehämähäkki, ovat sopeutuneet elämään sisätiloissa. Niiden elinikää ei tarkkaan tunneta, mutta todennäköisesti ne elävät ulkotiloissa viihtyviä lajeja vanhemmiksi, koska sisällä ne ovat suojassa kylmyydeltä ja sään oikuilta. Oletettavasti pitkäikäisimpiä hämähäkkejä ovat lintu- ja juoksuhämähäkkien trooppiset lajit. Meksikossa pyydystettiin 1935 juoksuhämähäkkeihin kuuluva meksikonpunapolvitaranteli, jonka iäksi arvioitiin 10–12 vuotta. Se eli vankeudessa vielä 16 vuotta, joten se oli kuollessaan 26–28-vuotias. Eläintietelijät uskovatkin, että 25 vuotta on melko normaali elinikä näillä lajeilla.

Lue myös:

Hämähäkit

5 hämähäkkiluuloa

7 minuuttia
Hämähäkit

Hämähäkeiltä sujuu myös yhteistyö

1 minuuttia
Hämähäkit

Hämähäkit sopeutuvat kaupunkielämään

2 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota