Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Diving bell spider
Eläimet - Hämähäkit

Hämähäkki selviää päivän veden alla

Vesihämähäkki hakee ilmaa pinnalta sukelluskelloa muistuttavaan pesäänsä.

Saksalais-australialainen tutkijaryhmä on osoittanut vääriksi aikaisemmat olettamukset, joiden mukaan Euroopassa ja Aasiassa tavattavat vesihämähäkit joutuvat hakemaan sukelluskellomaiseen pesäänsä, kuplaan, uutta ilmaa pinnalta jopa pari kolme kertaa tunnissa. ”Tankkausväli” onkin peräti noin vuorokausi.

Täydellisestä vesielämään sopeutumisesta huolimatta vesihämähäkit hengittävät ilmaa kaikkien maalla elävien sukulaistensa tavoin. Uusi tutkimus osoittaa, että vesihämähäkkien ei tarvitse noutaa kaikkea happea pinnalta, sillä sitä imeytyy niiden rakentamaan sukelluskelloon vedestä. Happea alkaa siirtyä ympäristöstä pesään heti, kun kaasun pitoisuus uhkaa laskea kriittiselle tasolle.

Lue tästä kaikki Suomessa elävistä hämähäkeistä

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota