Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Theraphosidae
Eläimet - Hämähäkit

Hämähäkki: Koiras rei'ittää naaraan mahan

Käyttäytymisensä takia sadistiseksi nimetyn Harpactea sadistica -lajin koiraat ja naaraat ovat suunnilleen samankokoisia. Naarailta puuttuu paritteluelin, johon koiraat voisivat siirtää siittiönsä. Siksi koiraan pitää tehdä naaraaseen aukko, jonka kautta se voi työntää leukajalkansa munasarjan tuntumaan. Koirailla on tapana toistaa tapahtumasarja jokusia kertoja. Siksi kovia kokeva naaras joutuu poistumaan parittelun jälkeen paikalta monta reikää mahassaan.

Kaso, miten hämähäkit parittelevat Harpactea sadistica -lajin parittelusta on tehty video. Siinä näytetään, miten koiras puhkoo reikiä naaraaseen ja työntää siittiöt paikoilleen.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota