bluetooth headset blue

Kuuntele musiikkia langattomasti

Bluetooth-tekniikka antaa uutta vapautta musiikin kuunteluun, sillä sen ansiosta kuulokkeissa ei tarvita johtoja.

keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Musiikki on nykyään suuri osa arkea. Monet ihmiset kuuntelevat liikkuessaan koko ajan musiikkia puhelimilla ja muilla laitteilla.

Musiikista pitävät ovat nauttineet myös uusista Bluetooth-kuulokkeista. Nyt voit kokeilla kuulokkeita, sillä saat ne kaupan päälle, kun tilaat Tieteen Kuvalehden.

Mikä on Bluetooth?

Bluetooth-nimeä käytetään tekniikasta, jonka avulla tietoa voidaan siirtää ilman yhdysjohtoa laitteesta toiseen, jos ne vain sijaitsevat tarpeeksi lähellä toisiaan. Sen suosio on kasvanut viime aikoina paljolti siksi, että se on tehokas mutta vain vähän energiaa kuluttava tiedonsiirtotapa.

Bluetoothin toiminta perustuu radioaaltoihin, joiden taajuus sijoittuu televisiolähetyksissä ja satelliittiyhteyksissä käytettävien taajuuksien väliin. Tiedoston sisältö – olipa kyse kuvasta, musiikista, äänestä tai muusta datasta – ei vaikuta siirtotapaan. Tieto kulkee radioaaltojen mukana digitaalisina signaaleina.

Synnynnäinen sävelkorva Tutkimuksissa on todettu, että rytmitaju ja musikaalisuus ovat synnynnäisiä ominaisuuksia. Vielä on tosin epäselvää, miksi musiikki vaikuttaa niin voimakkaasti ihmisten tunteisiin. Musikaalisuus saattaa olla ainoa yleisinhimillinen ominaisuus, jolla ei ole – tai jolle ei löydetä – selvää tehtävää. Yksi asia on silti varma: kaikki nauttivat musiikista.

Kuunntele musiikkia langattomasti

Kuuntele musiikkia Bluetooth-kuulokkeilla

Kun tilaat Tieteen Kuvalehden nyt, saat kaupan päälle Bluetooth-kuulokkeet. Kevyet, pehmeät ja korville miellyttävät kuulokkeet takaavat kirkkaan äänen ilman taustahälyä.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: