NB_sommerferie_app

Kolme matkailua helpottavaa sovellusta

Sovellukset helpottavat kesälomailua – ja loman jälkeen paluuta arkeen. Älypuhelinta voi käyttää muuhunkin kuin vain lomakuvien napsimiseen. Voit etsiä sillä esimerkiksi oikean reitin tai hyvän ravintolan sekä käyttää sitä tulkkina.

keskiviikko 8. heinäkuuta 2015 teksti Karine Kirkebæk

Korkeat käyttömaksut ulkomailla ovat yhä suurin este älypuhelimien ja niiden sovellusten käytölle lomamatkoilla. Tieteen Kuvalehti on etsinyt kolme sovellusta, jotka eivät vaadi datasiirtomaksuja ja joiden avulla matkustaminen helpottuu.

Ulmon – kaupunkiopas

Oletko matkalla suurkaupunkiin, etkä halua kuljettaa mukanasi isoa kartaa? Ulmon on tehnyt paperikartalle digitaalisen vaihtoehdon. Ulmonin City Maps 2Go opastaa käyttäjiään suurkaupungeissa, muun muassa Lontoossa, Washingtonissa, Pariisissa, Roomassa, Bangkokissa, New Yorkissa, Dubaissa, Tokiossa, Singaporessa ja Berliinissä.

Näyttökuva Ulmonin Washingtonin kartasta

GPS:n avulla näet oman sijaintisi kartalla. Voit myös merkitä karttaan esimerkiksi oman hotellisi. Kaikki tämä toimii offline-tilassa, sillä kartta on puhelimessa, joten datasiirtomaksuja ei synny. Sovellus tarjoaa myös ehdotuksia ravintoloista ja nähtävyyksistä.

Word Lens kääntää englanniksi

Jos olet maassa, jonka kieltä et osaa, apu on taskussasi. Kun tähtäät puhelimen kameran kohti Moskovan rautatieaseman infotaulua tai ruokalistaa Belgradissa, niin saat World Lens -sovelluksen avulla käännöksen näytölle englanniksi.

Sovellus toimii Android-puhelimissa. Google Translate -sovelluksessa on vastaava toiminto, mutta se vaatii datasiirtoa.

Jet Lag Rooster – palauta unirytmi

Ihmisen unirytmi häiriintyy, kun pitkällä lentomatkalla joudutaan siirtymään usean aikavyöhykkeen yli. Matkan jälkeen Jet Lag Rooster -sovellus helpottaa sopeutumista normaaliaikaan.

Sovellukseen pitää vain syöttää tiedot siitä, mihin ja milloin olet lentämässä, mihin aikaan sinulla on tapana nousta ylös ja mihin aikaan menet yleensä nukkumaan. Tietojen avulla sovellus kertoo, milloin kannattaa mennä nukkumaan ja milloin on aika herätä, jotta sisäinen kello saavuttaa mahdollisimman pian jälleen oikean rytmin.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: