ILL iPhone FI

Tieteen Kuvalehden sivusto mukautuu näytölle kuin näytölle

Tieteen Kuvalehden uutta sivustoa on mukava käyttää myös älypuhelimella tai tabletilla.

maanantai 1. lokakuuta 2012

Isot sivustot ja pienet näytöt eivät ole ongelma – kunhan vain sivusto on oikein suunniteltu. Tieteen Kuvalehden sivustossa on nyt paljon uusia hauskoja toimintoja ja upea ulkonäkö, joka toimii kaikenkokoisilla näytöillä.

Käytitpä sitten pc:tä, tablettia tai älypuhelinta, niin Tieteen Kuvalehden sivusto mukautuu automaattisesti näytön mukaan. Voit vääntää ja kääntää kuinka vaan, aina toimii.

Pienille näytöille ilmestyy hieman erilainen valikko, joka muistuttaa pikemminkin sovellusten kuin verkkosivujen valikkoa. Sen avulla Tieteen Kuvalehden artikkelit, visat ja pelit löytyvät helposti. Seuraavaan valikkoon pääset kätevästi "pyyhkäisemällä".

Käyttäjän oma profiili on saanut sivustossa näkyvämmän paikan ja sen käyttö on nyt erittäin helppoa. Isolla näytöllä oma profiili on sivun oikeassa laidassa. Siitä pääset muokkaamaan omia asetuksiasi tai vaikka katsomaan, miten hyvin olet pärjännyt visoissa, peleissä tai testeissä. Pienillä näytöillä käyttäjäprofiili hyppää ylävalikkoon, joten tärkeät tiedot löytyvät aina näppärästi.

Verkossa koko sisältö aina saatavilla

Älypuhelimien ja tablettien myötä internetin käyttö on lisääntynyt huimasti. Verkossa vietetään enemmän aikaa ja nettiin ollaan yhteydessä mistä vaan. Monet sivustot ovat siksi luoneet erityisiä mobiilisivustoja, joissa on vähemmän sisältöä ja vähemmän mahdollisuuksia. Toisena vaihtoehtona on ollut se, että isolle näytölle tarkoitettu sivusto ei ole näyttänyt kovin kummoiselta älypuhelimen näytöllä. Tieteen Kuvalehden uusi sivusto perustuu uuteen Responsive Web Design -tekniikkaan, joka tarjoaa edellisiä huomattavasti miellyttävämmän ratkaisun.

Jos käytössäsi on parhaillaan pc tai mac, voit koettaa, mitä tapahtuu, kun muutat selainikkunan kokoa: sivusto mukautuu siihen automaattisesti. Jos kavennat ikkunan todella kapeaksi, näet sivuston samanlaisena kuin se näkyy älypuhelimen näytöllä. Jos taas käytät iPadia tai muuta tablettia, katso, mitä tapahtuu, kun käännät näyttöä.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: