Quizbattle.sf

Näin voitat Quiz Battle -pelissä

Quiz Battle on helppo peli oppia, mutta mestariksi nouseminen ei sujukaan noin vain. Kokosimme tähän muutaman vinkin, joista on hyötyä vastustajan lyömisessä.

tiistai 22. tammikuuta 2013 teksti Morten Østergaard

Kuten kaikki kunnon pelit Quiz Battlekin on helppo oppia, mutta mestariksi siinä pääsee vain kovalla työllä. Jos vastustajallasi on suunnilleen samantasoiset yleistiedot kuin itselläsi, pelin voittaa se, kumpi on taktisesti nokkelampi.

Kokosimme tähän koko joukon vinkkejä, joiden avulla Quiz Battle -pelissä voi kerätä voittoon tarvittavia lisäpisteitä. Osa vinkeistä toimii ainoastaan peruspelissä (ilmaisessa), mutta joukossa on myös vinkkejä, joita voi käyttää muilla (maksullisilla) pelilaudoilla.

Näin pääset hyvään alkuun

Voittajan pitää ottaa johtoasema jo heti pelin ensimmäisillä kierroksilla. Tee kaikkesi, jotta pääset johtoon. Yritä ohjata peliä kohti sellaisia x2- ja x3-kenttiä, joiden kysymysten aihealue sopii sinulle.

Voit lähteä aloituskentästä vaikka suoraan kohti sisäympyrän reunaa ja kääntyä kumpaan suuntaan vain. Näin estät vastustajaasi kääntymästä toiseen suuntaan ja palaamasta takaisin.

Vastaa kysymyksiin oikeassa järjestyksessä

Kun vastaat moneen peräkkäiseen kysymykseen oikein, saat lisäpisteitä. Huolehdi siis siitä, että vastaat peräkkäin sellaisiin kysymyksiin, joissa tiedät olevasi vahvoilla.

Saat myös lisäpisteitä silloin, kun vastaat oikein useaan saman aihealueen kysymykseen peräjälkeen.

Yhdistä kysymyksiä

Voit yhdistää kaksi saman aihealueen kysymystä. Jos vastaat yhdistettyyn kysymykseen oikein, saat kaksinkertaisen pistemäärän.

Muista yhdistellä kysymyksiä jo ensimmäisillä kierroksilla, niin saat heti alussa tärkeitä lisäpisteitä.

Kun yhdistät kysymyksiä, muista, että vedät kysymyksen, jonka aihealueesta et tiedä kovin paljon, sellaisen kysymyksen päälle, jonka aihealue on vahvuutesi. Siten et joudu vastaamaan sinulle vaikeaan kysymykseen.

Laske kenttiä ja pidä vastustajasi aisoissa

Kentät, joissa on merkki x2 tai x3, ovat strategisesti tärkeitä. Sinun pitää itse yrittää päästä niihin ja samalla estää se, että vastustajan vastausvuoro ei osu niihin.

On erittäin tärkeää, että juuri sinä pääset yhdistämään kysymyksiä x3-kentässä, koska silloin oikea vastaus tuottaa kuusinkertaiset pisteet. Se pelaaja, joka onnistuu moisessa tempussa, saattaa saada kerralla tuhansia pisteitä. Sen jälkeen vastustajan on melkein mahdotonta enää voittaa peliä.

Sinun täytyy siis laskea, montako kenttää kulloinkin on sinun viimeisen vastausvuorosi ja seuraavan x2- tai x3-kentän välillä. Käänny ja jatka toiseen suuntaan, jos alkaa näyttää siltä, että vastustaja on pääsemässä x2- tai x3-kenttään ennen sinua.

Vaarallinen keskiosa

Kun peli on edennyt niin pitkälle, että olet jo tulossa pelilaudan keskelle, varo x3-kenttiä, joita ei ole varattu tietylle aihealueelle.

Jos vastustajasi osuu tällaiseen kenttään, hän voi valita itselleen helpoimman aihealueen ja napata siten paljon pisteitä. Pidä siis huoli, että oma vastausvuorosi pelilaudan keskiosassakin päättyy bonuskenttään. Silloin vastustaja ei omalla vuorollaan ehdi seuraavaan bonuskenttään, vaikka hän vastaisikin viisi oikein.

On siis todella tärkeää, että keskellä olevat x3-kentät osuvat sinun vastausvuorollesi. Joskus kannattaa jopa jättää viides kysymys kokonaan vastaamatta, jos olet 6 kentän päässä seuraavasta bonuskentästä. Tai sitten voit käyttäytyä niin epäurheilijamaisesti, että vastaat johonkin kysymykseen tahallasi väärin. Sekin on yksi tapa estää vastustajaa etenemästä liian hyvin (tätä vinkkiä et tietenkään ole saanut meiltä).

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: