nb_u50 streaming

Uusi vempain päihittää Apple TV:n

Elokuvien ja tv-ohjelmien suoratoisto netistä on suosittua, mutta se vaatii yleensä hinnakkaan älytelevision tai Applen, Googlen tai Amazonin mediatoistimen. Uusi laite tarjoaa niille vaihtoehdon.

torstai 11. joulukuuta 2014 teksti Carsten Nymann

GoAllTV ei kuulosta yhtä mieleenpainuvalta ja mukaansatempaavalta kuin Apple TV, Google Chromecast tai Amazon Fire TV.

Silti se kannattaa painaa mieleen. Se on uusi pieni suoratoistolaite, joka voidaan yhdistää television HDMI-liitäntään ja jonka tarjoamat toiminnot hakkaavat edellä mainittujen kilpailijoiden valikoiman.

Käytännössä GoAllTV muuntaa tavallisen television älytelevisioksi eli televisioksi, joka osaa tietokoneen lailla ottaa yhteyttä internetiin, johon voi ladata sovelluksia ja jolla voi suoratoistaa musiikkia ja elokuvia älypuhelimista ja tableteilta.

Suoratoisto eli striimaus tarkoittaa mediasisällön siirtämistä dataverkossa, kun taas perinteisesti televisio- ja radio-ohjelmia on siirretty antennisignaalina.

Tv-tikku juttelee muiden laitteiden kanssa

Kun Apple TV tukee lähinnä vain Applen tekniikkaa ja Googlen Chromecast-laite Android-tekniikkaa, GoAllTV hallitsee ne molemmat.

Lisäksi vekottimella voi kiertää muutaman sudenkuopan, joihin kuluttaja voi langeta suoratoistomarkkinoilla.

Palveluiden laajuus ja sisältö riippuvat nimittäin usein siitä, millaisia sopimuksia sisällöntuottajat ja laitevalmistajat ovat solmineet.

Suoratoistopalveluita suorastaan vilisee netissä. Uuden GoAllTV-tv-tikun luvataan tukevan niitä kaikkia. Kuva: GoAllTV

Tulevaisuuden televisio jo nyt

Esimerkiksi Apple TV:n omistajat eivät voi katsella suoraan ohjelmia HBO:n palvelusta, eivätkä Netflixin ovet aukene vanhahkon Samsungin älytelevisiomallin omistajalle.

Ostajan pitäisi siksi jo laitetta hankkiessaan tietää, mitä hän haluaa katsoa sillä.

GoAllTV tukee kaikkia netin tilausvideo- eli video on demand (vod) -palveluita.

Lisäksi sillä voi käyttää Google Playta, mikä tarkoitaa, että sillä voi ladata jatkossakin minkä tahansa tv-sovelluksen, joka ilmestyy Googlen verkkokauppaan.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: