nb_u37 AppleWatch

Apple esitteli tuntevan kellon

Alkuviikosta Apple paljasti uudet puhelimensa sekä älykellon. Kello tuntee, tökkää ja mittaa sykkeen.

torstai 11. syyskuuta 2014

Tiistaina tietotekniikkajätti Apple astui Steve Jobbsin kuoleman jälkeen ensimmäisen kerran uusille urille. Yrityksen uusi tuotekategoria on Apple Watch -älykello.

Kellon näyttö tuntee

Applen kellossa on niin kutsuttu Retina-näyttö, joka käyttää minimaalisen vähän energiaa. Näyttö on myös suojattu naarmuuntumiselta. Sen mielenkiintoisin ominaisuus on kuitenkin uusi Force Touch -kosketustoiminto. Pienten elektrodien avulla näyttö tunnistaa, painetaanko siihen kevyesti vai kovaa. Tekniikka antaa uuden mahdollisuuden sovellusten kehittäjille, joiden siis nyt pitää keksiä, miten uutta toimintoa voidaan hyödyntää.

Näytöllä kuvakkeet ovat ympyrän muodossa. Sivussa olevaa nuppia vääntämällä käyttäjä voi zoomata eri sovelluksiin.

Kello tökkää

Kellossa on pieni moottori, joka ikään kuin tökkää käyttäjää ranteeseen esimerkiksi silloin, kun uusi viesti saapuu. Käyttäjä voi myös itse lähettää kosketusviestin ystävälle. Oman sydämen sykkeen voi myös välittää kaverille vaikka eräänlaisena elonmerkkinä.

Pulssi ei jää huomaamatta

Kellon taustapuolella on sykemittarille tietoa syöttävien anturien suojana neljä pientä safiirilasista tehtyä linssiä. Anturit välittävät tietoa käyttäjän terveydestä infrapunavalon, fotodiodien ja perinteisten led-diodien avulla.

Kello ladataan induktiolla

Apple Watchin kiillotettua pintaa eivät rumenna liitännät, sillä kello ladataan induktion avulla. Induktiossa virtalähde luo sähkömagneettisen kentän kelan ympärille. Kun akulla toimiva laite, esimerkiksi Apple Watch, asetetaan kenttään, virta siirtyy langattomasti ja akku latautuu. Applen kellossa virtalähde kiinnitetään kellon taakse magneetilla.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: