Sea Orbiter

Sea Orbiter: Tornimainen tutkimusasema lähtee merille

Ranskalainen arkkitehti Jacques Rougerie on suunnitellut tutkimustornin, joka alkaa kyntää merta vuonna 2014.

keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Jules Vernen romaanissa Sukelluslaivalla maapallon ympäri päähenkilö kapteeni Nemo tekee matkaa Nautilus-sukellusveneellä ja tutkii merenalaista maailmaa.

Pian Nemon alusta vastaava luomus alkaa tutkia meriä, kun ranskalainen arkkitehti Jacques Rougerie on saanut oman Nautiluksensa: SeaOrbiter-tutkimusasema lasketaan suunnitelmien mukaan vesille vuonna 2014.

Tornimaisen tutkimusaseman suunnittelussa on otettu huomioon se, että liikkeellä voidaan olla yhtäjaksoisesti jopa useita vuosia. SeaOrbiteriin mahtuu 18 hengen miehistö, josta pääosa on tutkijoita. Kaikki tarvittava energia tuotetaan itse aluksessa, joka liikkuu pitkälti virtausten mukana.

SeaOrbiter-asemasta 27 metriä on merenpinnan yläpuolella, 31 metriä veden alla. Asemalla on uusimmat pelit ja vehkeet, muun muassa viestintäkeskus, jonka kautta tutkijoiden keräämät tiedot saadaan jaettua maailmalle. SeaOrbiterin on määrä siirtyä vuonna 2015 Atlantille, missä Golfvirta saa viedä sitä kahden vuoden ajan.

Tieteen Kuvalehden numerossa 3/2013 on artikkeli, jossa kerrotaan lisää SeaOrbiterista ja muista hankkeista, joissa ihminen siirtyy maalta merelle.

Katso video SeaOrbiterista:

Kirjaudu sisään sivustoon, napsauta Lataa-painiketta ja lue koko artikkeli.

SeaOrbiter

  • Kokonaiskorkeus 58 metriä

  • 13 kantta, joista 6 vedenpinnan alla

  • 18 miehistön jäsentä

  • 350 m2 aurinkopaneeleja

  • 1 tuulivoimala

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: