nb_u36 nakedgate

Nakukuvat varastettiin poliisin välineellä

Hakkerit ovat luultavasti käyttäneet viranomaisten apuvälineitä ja varastaneet pilvipalvelusta intiimejä valokuvia. Uhreiksi joutuivat muun muassa malli Kate Upton ja näyttelijä Jennifer Lawrence.

torstai 4. syyskuuta 2014 teksti Carsten Nymann

Tuntemattomat hakkerit ovat varastaneet naisjulkkisten alastonkuvia ja julkaisseet niitä eri sivuilla internetissä.

Varkaat ovat ilmeisesti napanneet kuvat Applen iCloud-palvelusta, jonne naisten älypuhelimen kaikki tiedot oli kopioitu.

Nyt on käynyt ilmi, että hakkerit ovat hyödyntäneet hämärähommissaan ohjelmaa, joka on kehitetty poliisin ja muiden viranomaisten käyttöön.

Puhelimen kaikki tiedot palautetaan palvelusta

EPPB-ohjelma – Elcomsoft Phone Password Breaker – jäljittelee älypuhelinta ja voi ladata kännykän koko varmuuskopion pilvipalvelusta.

Näin varkaat saavat käyttöönsä kaikki puhelimen muistissa olevat kuvat, tekstiviestit, sähköpostit, videot jne.

Wired-digitekniikkalehden mukaan venäläisyritys Elcomsoft myy ohjelmaa 399 dollarilla eikä vaadi ostajaa todistamaan, että tuote päätyy viranomaisille.

Näyttelijä Jennifer Lawrence, joka tunnetaan Nälkäpeli-elokuvasta (Hunger Games), oli yksi tietomurron kohteista. Kuva: Featureflash / Shutterstock.

Salasana pitää tietää

Päästäkseen käsiksi Applen iCloud-palveluun rikollisen (tai poliisitutkijan) pitää tietää puhelimen käyttäjän käyttäjänimi ja salasana.

Jos hakkeri ei ole saanut salasanaa muulla tavalla haltuunsa, hän voi käyttää raakaa voimaa eli brute-force-hyökkäystä. Siinä laitetaan robotti kokeilemaan kaiken maailman salasanoja, kunnes oikea yhdistelmä löytyy.

Apple tukki vuodon

Viime viikon hakkeroinnissa ilmeisesti etsittiin salasanoja juuri robotin avulla. Ainakin Apple ilmoitti äskettäin, että se on "vaihtanut lukot", eikä järjestelmä enää hyväksy lukemattomien väärien salasanojen kokeilemista.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: