playing computer

Räiskintäpelit nopeuttavat päätöksiä

Räiskintäpelien pelaaminen harjaannuttaa tekemään nopeasti päätöksiä.

maanantai 10. tammikuuta 2011

Jos haluaa oppia tekemään nopeita päätöksiä, kannattaa pelata räiskintäpelejä. Kun tietokonepeleissä pitää tehdä ripeitä valintoja, toimintatapa siirtyy peleistä myös muuhun elämään, todetaan yhdysvaltalaisessa Rochesterin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa.

Tutkimuksessa 18–25-vuotiaiden koehenkilöiden piti muutaman viikon aikana pelata toimintapelejä kaikkiaan 50 tuntia. Verrokkiryhmä taas pantiin pelaamaan rauhallisesti eteneviä strategiapelejä. Koehenkilöt eivät aiemmin olleet innokkaita tietokonepelien pelaajia. Kokeen lopuksi henkilöiden piti päättää, mihin suuntaan pisteet näytöllä liikkuivat.

Kummassakin ryhmässä oli yhtä monta oikeaa vastausta, mutta räiskintäpelejä pelanneet koehenkilöt suoriutuivat tehtävästä 25 prosenttia nopeammin kuin toinen ryhmä.

Tutkijat totesivat, että koehenkilöt tekivät nopeita päätöksiä myös äänten perusteella. Tutkimuksen mukaan nopeutta vaativat tietokonepelit nopeuttavat yleensäkin pelaajien päätöksentekoa. Tarkkuuskaan ei tunnu kärsivän ripeydestä.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: