Sukellusrobotti top

Sukellusrobotti tuntee ja sillä on 3D-näkö

Kahden kamerasilmän ja käsissä olevien antureiden avulla OceanOne-sukellusrobotti auttaa tutkimaan merenpohjan hylkyjä ja pystyy käsittelemään hauraita aarteita.

perjantai 23. syyskuuta 2016

Kullankeltaisten hiusten puuttumisesta huolimatta yhdysvaltalaisessa Stanfordin yliopistossa kehitetty konemerenneito on komea näky, kun se liikkuu vedessä.

Hienoa ulkonäköä tärkeämpänä kehittäjät ovat pitäneet robotin taitoja. Ja niitä on paljon.

Nimen OceanOne saanut tekniikan ihme on suunniteltu sukeltamaan syvyyksiin, joihin ihmisellä ei ole mitään asiaa. Se osaa paitsi uida myös tarttua kappaleisiin ja nostaa ne pintaan.

Sukellusrobotti ja sen kyvyt

OceanOne pystyy myös kartoittamaan ja merkitsemään kiinnostavia tutkimuskohteita. Sen silminä toimivat kaksi kameraa tuottavat syvyysnäön.

Sen ansiosta kauko-ohjauksisen robotin välittämästä kuva-aineistosta voidaan määrittää eri kohteiden väliset etäisyydet.

Sukellusrobotti pitää meren puhtaana

Kun OceanOnen halutaan tarttuvan johonkin kappaleeseen ja ottavan sen mukaansa, käsien tartuntavoima säätyy tilanteeseen sopivaksi.

Niinpä ei ole vaaraa, että robotti aiheuttaa tuhoa liian kovakouraisilla otteilla. Ominaisuudesta on hyötyä muun muassa silloin, kun OceanOnen avulla tutkitaan vanhoja hylkyjä tai raivataan merimiinoja.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: