Tuleeko muunto-geenisen maissin jyvistä tasalaatuista popcornia?

tiistai 1. syyskuuta 2009

Maissin geneettiset ominaisuudet vaikuttavat siihen, miten jyvät kuumennettaessa turpoavat ja halkeavat popcorniksi. Tosin jyvät eivät välttämättä paukahda auki samalla tavalla, vaikka ne olisivat kloonauksen vuoksi geeneiltään samanlaisia. Jyvien rakennetta säätelevät geenien ohella kasvupaikkatekijät, kuten valo, lämpö, ravinteet sekä maaperän ja veden laatu. Jo pienet vaihtelut aiheuttavat muuntelua, joka ilmenee jyvien koossa ja koostumuksessa. Myös jyviä paahdettaessa esiintyy lämpötila- ja kosteuseroja, jotka saavat jopa vierekkäiset jyvät poksahtamaan eri tavalla.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: