Suklaan syöminen janottaa

Kun olen syönyt suklaata, suutani alkaa kuivaa. Onko tähän ilmiöön jokin fysiologinen selitys?

tiistai 1. syyskuuta 2009

On olemassa monia selityksiä sille, miksi joitakin ihmisiä alkaa janottaa, kun he ovat syöneet suklaata. Yksi selitys on se, että osa suuontelosta peittyy suklaasta peräisin olevaan rasvakerrokseen, jolloin sylkeä ei muodostu. Samantapainen teoria on se, että suklaan rasva estää syljeneritystä tukkimalla sylkirauhaset. Kolmas teoria taas perustuu siihen, että tummassa suklaassa on karvaita ainesosia, jotka janottavat. Karvaat aineet kutistavat ja kuivattavat limakalvojen pintaa. Myös syödyn suklaan määrä voi vaikuttaa janon tunteen voimakkuuteen.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: