Artificial chicken

Soijaliha maistuu, näyttää ja tuntuu kanalta

Soijapavuista on saatu aikaan tekolihaa.

maanantai 19. heinäkuuta 2010

Soijaa sisältävät elintarvikkeet ovat terveellisiä ja kolesterolia alentavia. Soijapapujen käyttö ruoanlaitossa tuntuu kuitenkin olevan monelle länsimaiselle kokille vaikeaa. Tulevaisuudessa tilanne muuttuu, sillä tarjolla voi jo pian olla soijasta valmistettua kananlihaa, jota professori Fu-Hung Hsieh parhaillaan kehittelee Missourin yliopistossa Yhdysvalloissa.

Jo nykyisin moni aine voidaan saada maistumaan ja jopa näyttämään kananlihalta lisäämällä siihen tiettyjä maku- ja väriaineita. Uudessa soijakanassa myös rakenne muistuttaa hyvin paljon kananlihaa. Tuote siis sekä näyttää että maistuu kananlihalta, ja se myös tuntuu kanalta pureskeltaessa. Uuselintarvike vaikuttaa kanalta silloinkin, kun sitä leikataan tai revitään.

Missourin yliopiston soijakanan valmistukseen on käytetty soijajauhosta uutettua soijaproteiini-isolaattia. Isolaattiin ja muihin aineisiin lisätään vettä, sitten seosta keitetään ja se altistetaan paineelle. Lopuksi massasta muovataan soijalihaa laitteessa, jossa yleensä valmistetaan aamiaismuroja.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: