Pieneliöt kärsivät janosta suolatussa ruuassa

Minkä ominaisuuden ansiosta suola sopii elintarvikkeiden säilöntäaineeksi?

tiistai 1. syyskuuta 2009

Säilönnän tavoitteena on aina estää elintarvikkeiden pilaantuminen, haitalliset väri- ja rakennemuutokset sekä ravintoarvon liiallinen heikkeneminen ruoka-aineiden omien solujen aineenvaihdunnan ja entsyymien ja pieneliöiden toiminnan takia. Suolaus hillitsee mikrobien lisääntymistä ruuassa. Mikrobit tarvitsevat vettä. Ruuan säilyvyyden kannalta ei ole aina ratkaisevaa veden kokonaismäärä vaan se, miten helposti vesi on mikrobien käytettävissä, eli veden aktiivisuus. Suola vähentää veden aktiivisuutta ja hillitsee siten mikrobitoimintaa.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: