nb_u17 Beer

Olut kaunistaa naisia

Uusi japanilaisolut lupaa naisille nuorekkaan ulkonäön. Oluen salainen ainesosa on proteiini, jota on myös ihmisen ihossa ja sidekudoksissa.

torstai 23. huhtikuuta 2015 teksti Karine Kirkebæk

Lupaus kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. Japanilainen Suntory-panimo kertoo kuitenkin kehittäneensä oluen, joka tasoittaa juojan ihoa ja antaa nuorekkaan olemuksen.

Precious-olut sisältää kollageenia, jota kaikilla ihmisillä on sidekudoksissa, ihossa, nivelsiteissä ja lihaskalvoissa. Kollageenia myös ruiskutetaan ihoon, kun tavoitellaan täyteläisiä huulia tai rypytöntä ihoa.

VIDEO: Katso, miten ihmeolutta mainostetaan

Kollageeni-proteiini pitää ihoa kasassaja lisää sen kiinteyttä ja joustavuutta. Ihmisen ikääntyessä elimistön normaali kollageenintuotanto heikkenee, jolloin iho ohenee ja siihen alkaa ilmestyä ryppyjä.

Siansorkat suosiossa

Japanissa on tarjolla monenlaisia kollageenia sisältäviä tuotteita, joiden toivotaan parantavan ihon kimmoisuutta. Valikoimissa on kollageenia muun muassa jauheena, valmiissa ruoka-annoksissa, makeisissa, hilloissa ja nuudeleissa.

Luonnostaan kollageenia sisältävät ruoka-aineet, kuten siansorkat ja kanannahka, ovat myös lisänneet suosiotaan.

Kaksi grammaa kollageenia

Jokaisessa Precious-oluessa on kaksi grammaa kollageenia – ja viisi prosenttia alkoholia.

Olutta myydään ainoastaan Hokkaidon saarella, mutta heikko saatavuus ei ehkä haittaa. Tutkijat eivät nimittäin ole voineet todistaa, että kollageenin nauttiminen oluessa tuottaisi kauniin ihon.

Egyptissä kauneutta edistettiin myrkyillä

Kauneutta on tavoitetu ihmeaineilla jo kauan ennen japanilaisten olutta. Muinaisessa Egyptissä tehtiin varsin vaarallisia kokeiluja kauneuden vuoksi:

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: