Nainen punaviini

Miksi punaviini värjää hampaat?

Punaviinilasillisen jälkeen leveä hymy paljastaa sinipunaiset hampaat. Syy hampaiden värjääntymiseen löytyy tummista väriaineista, happamuudesta ja tanniineista.

keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Punaviini kuuluu pahimmin hampaita värjääviin juomiin kolmesta syystä.

Ensiksikin se sisältää vahvoja, tummia väriaineita, kuten sinänsä hyödyllisiä antioksidantteja, antosyaaneja. Toiseksi punaviinin happojen ja sokereiden yhdistelmä puree hammaskiilteeseen ja saa siinä aikaan vähäisiä muutoksia.

Nämä aineet värjäävät hampaita:

1. Tee Paljon tanniineja, jotka auttavat väriaineita sitoutumaan hampaisiin.

2. Marjat Happoja, jotka edistävät värjäytymistä.

3. Limsat Kun juoma liuottaa kiillettä, värit tarttuvat hampaisiin helposti

4. Namut Keinotekoiset värit voivat huuhtoutua huonosti.

|

Rosoisempaan hampaanpintaan väriaineiden on helppo tarttua – ja myös pysyä siinä.

Kolmanneksi punaviinin karvauden taustalla olevien tanniinien myötävaikutuksella väriaineista ja syljen proteiineista syntyy yhdistelmä, joka levitessään hampaille kiinnittyy niihin.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: