Miksi lentokoneruoka tympii?

Miksi lentokoneruoka on mautonta?

Lentokoneessa lounaan keplottelu pakkauksistaan voi olla haasteellista. Toisaalta lentokoneruoka ei juuri haasta makunystyröitä. Miksi lentokoneruoka maistuu tympeältä?

torstai 17. syyskuuta 2015

Lentokoneruoka menettää makunsa korkealla ilmassa

Lentokoneessa vallitseva alhainen ilmanpaine saa suun makusilmut menettämään herkkyytensä. Noin 11 kilometrin korkeudessa matkustamon ilmanpaine- ja happimäärä vastaa oloja noin 2?000–2?400 metriä korkealla vuorella.

Se leikkaa 20–30 prosenttia suolaisen ja makean mauista. Hapan ja karvas maistuvat silti samoilta kuin maan pinnalla. Yleensä lentokoneruoka maustetaankin voimakkaasti.

Käytä junaa, niin vältyt lentokoneruoalta

Suurnopeusjunat yleistyvät maailmalla, sillä ne ovat usein hyviä vaihtoehtoja lentokoneelle. Lisäksi niissä ruokakin maistuu normaalilta. Lue lisää artikkelista:

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: