Mausteet herättävät ruokahalun kuumuudessa

Miksi lämpimillä seuduilla syödään usein voimakkaasti maustettuja ruokia?

tiistai 1. syyskuuta 2009

Yksi syy siihen, että voimakkaat mausteet ovat yleisiä trooppisten seutujen keittiöissä, on se, että liha ja muut raaka-aineet pilaantuvat lämpimässä nopeasti. Esimerkiksi chilin voimakkaalla maulla voidaan helposti peittää hieman pilaantuneen raaka-aineen maku. Joidenkin mielestä voimakas chili myös torjuu tehokkaasti bakteereja, mistä myös on hyötyä trooppisilla seuduilla. Chilissä oleva kapsaisiini kiihdyttää syljen eritystä. Se puolestaan lisää ruokahalua kuumuudessa, joka muuten voi häivyttää näläntunteen. Kapsaisiini nostaa myös elimistön lämpötilaa, jolloin ihminen hikoilee ja jäähtyy.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: