Lihaa ei kannata sulattaa lämpimässä vedessä OLD

Sulatan usein lihan, josta aion tehdä ruokaa, vedessä. Käytän tarkoitukseen melko lämmintä vettä. Onko tämä hyvä tapa sulattaa pakaste?

tiistai 1. syyskuuta 2009

Pakastetun lihan sulamista voi jossain määrin nopeuttaa panemalla sen lämpimään veteen. Tapa ei ole kuitenkaan suositeltava, sillä pakastetun elintarvikkeen sisältämät uinuvat mikrobit virkoavat sulamisen edetessä. Kun ympäristön lämpötila on 20–30 astetta, ne suorastaan villiintyvät. Tämä pätee niin tavallisiin elintarvikkeen pilaantumista aiheuttaviin mikrobeihin kuin mahdollisiin taudinaiheuttajiinkin. Sillä, sulattaako lihan vedessä sellaisenaan vai pakastepussissa, ei ole käytännön merkitystä, sillä mikrobit voivat lisääntyä niin lihan pinnalla kuin pussissa olevassa nesteessäkin. Jos lihan sulamista on nopeutettava, ts. sitä ei ehdi sulattaa turvallisesti jääkaapissa eikä käytössä ole mikroaaltouunia, sulatukseen voi käyttää juoksevaa kylmää vettä. Tämä ratkaisu on tosin ekologisesti huono. Mikroaaltouunissa liha sulaa nopeasti, sillä se lämpenee tasaisesti kaikkialta eikä vain pinnalta sisäänpäin.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: