taistelurobotti

Japanin ja USA:n robotit ottavat yhteen

Yhdysvaltalaiset robottivalmistajat ovat haastaneet japanilaiset kollegnsa kilpailuun, joka käydään suurilla taisteluroboteilla. Japanilaiset, jotka ovat ottaneet haasteen vastaan, valitsevat taistelutantereen. Robotit ovat jo lähes valmiita.

keskiviikko 8. heinäkuuta 2015 teksti Morten Kjerside Poulsen

Idea kuulostaa tieteisleffalta, mutta toteutus näyttää kaatopaikalta. Yhdysvallat on haastanut Japanin kaksintaisteluun tonnien painoisilla roboteilla.

USA luottaa värikuulatykin voimaan

Yhdysvaltalainen Megabot Mark II -robotti painaa 5,4 tonnia, ja siinä on kaksi värikuulatykkiä, jotka syöksevät 1,5-kiloisia maalikuulia matkaan 160 kilometrin tuntinopeudella. Telaketjuilla kulkevan jättiläisen ohjaamiseen tarvitaan kaksi ihmistä.

Katso tästä, miltä yhdysvaltalaisten Megabot Mark II näyttää.

Japanilaiset aikovat murskata vastustajan

Japanilaisten mukaan ei ole yllätys, että yhdysvaltalaisrobotissa on ase. Japanilaisten mielestä olisi kuitenkin parempi, jos kamppailu käytäisiin mekaanisena painiotteluna.

Japanin Kuratas-robotti painaa 4 tonnia. Siinä on neljä pyörää, joten se on luultavasti myös vastustajaansa hieman ketterämpi. Lisäksi sen ohjaamiseen vaaditaan vain yksi henkilö. Robotin kehittäjien mukaan Kogoro Kurata ”tekee yhdysvaltalaisista romua”.

Japanilaisten Kuratas-robotti esittäytyy tässä videossa.

Robotit valmiina taisteluun – paikka vielä auki

Japanilaiset saavat valita, missä robottitaisto käydään. Kamppailu käydään luultavasti vuoden kuluttua. Sitä ennen yhdysvaltalaisten ja japanilaisten pitää päästä yksimielisyyteen siitä, ovatko aseet sallittuja. Myös rahoitus on tässä vaiheessa auki. Ilmeisesti rahat kerätään myymällä tilaisuuteen televisiointioikeuksia.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: