BigDog

BigDog: Koira raahaa kuormat

Suurin osa ajoneuvoista ei selviä kuraisessa maastossa, jossa on paljon jyrkkiä nousuja ja laskuja. Eläimet sen sijaan selviävät. BigDog-robottikoiraa lähdettiin kehittämään eläimiä matkien.

keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Yksisylinterinen kartingauton moottori ulisee kuin hengen hädässä, kun BigDog kipuaa ylös mutaista mäenrinnettä. Kuormakoiraa liikuttaa hydraulinen koneisto, joka saa voimansa 11 kilowatin moottorista.

BigDog-robottikoiraa on tarkoitus käyttää kuormajuhtana sotilasoperaatioissa. Robottikoiran aivoina toimii tietokone, ja sen aistieliminä on 50 anturia. Niiden avulla koira pysyy tasapainossa ja löytää suunnan. Anturit auttavat BigDogin nousemaan takaisin oikeaan asentoon, jos se tyrkätään pois halutulta kurssilta tai se kompastuu.

BigDog on muutaman vuoden takainen keksintö, joten Boston Dynamics -yrityksessä suunnitellaan jo seuraavaa versiota. LS3-robotti muistuttaa enemmän sarvikuonoa kuin koiraa. Se ei kuitenkaan ole niin äänekäs kuin BigDog ja sen pitäisi löytää itse määränpäähänsä tai kulkea isäntänsä kintereillä. Lisäksi LS3-robotissa on järjestelmä, jonka avulla robotti pääsee itse ylös, jos se kaatuu.

BigDog-video herätti aikanaan suurta mielenkiintoa Youtubessa. Sen innoittamana kaksi irvileukaa teki videon, jossa parodioidaan robotin kykyä vaellella maastossa, pysyä tasapainossa ja ennen kaikkea ahdistella naisia puistossa.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: