Google Voice Search

Vika: Näppäimet ovat liian pienet

maanantai 24. lokakuuta 2011

Puhelin ymmärtää puhetta ja kuvia

Puhelimen näppäimillä on hankala kirjoittaa. Sormet ovat liian isoja näppäimille, ja monissa puhelimissa ei ole täydellistä näppäimistöä vaan kirjaimet ovat monen painalluksen takana. Lyhyiden tekstiviestien kirjoittaminen vielä sujuu, mutta sähköpostiviestintä voi olla tuskastuttavan hidasta. Myös internetin hakukoneiden käyttö on hankalaa, kun hakusanat pitää kirjoittaa.

Uusissa älypuhelimissa on kosketusnäyttö, jolle on mahdollista sijoittaa suurempi näppäimistö. Lisäksi monia toimintoja voi pian käyttää ääniohjauksella.

Jo nyt Googlen internethakukoneen älypuhelinsovelluksissa on äänihaku, joka tunnistaa 25 eri kielen sanoja. Käyttäjä lausuu puhelimeen sanat, joita hän haluaa etsiä internetistä, ja Google tuo hakutulokset tekstinä puhelimen näytölle.

Puhelimen pitää ymmärtää puhekieltä

Äänihaku toimii suhteellisen hyvin, mutta parantamisen varaa on. Tavoitteena on se, että puhelin ymmärtäisi normaalia puhuttua kieltä. Silloin hakukoneessa voitaisiin käyttää kokonaisia lauseita samalla tavalla kuin puhuttaessa ihmisen kanssa.

Myös kuvantunnistustekniikka paranee koko ajan. Sen ansiosta hakusanoja ei välttämättä tarvita lainkaan vaan hakukriteerinä voidaan käyttää puhelimen kameralla otettua kuvaa. Google on jo ottanut askelen tähän suuntaan.

Sen Goggles-ohjelma osaa tunnistaa kuvista esimerkiksi rakennuksia ja etsiä internetistä tietoja niistä.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: