nb_u46 Lumia

Uusi Lumia on nokiaton

Lumia 535 on Microsoftin ensimmäinen puhelin, jonka nimessä ei enää käytetä Nokia-brändinimeä.

torstai 13. marraskuuta 2014 teksti Carsten Nymann

Vuonna 2007 Nokia oli maailman suurin matkapuhelinten valmistaja ja Suomen ylpeyden markkinaosuus kännykkämarkkinoista oli yli 50 prosenttia.

Seitsemän vuotta ja kuusi iPhonea myöhemmin Nokia myytiin Microsoftille, ja viime viikolla Nokia katosi myös uusien älypuhelinten nimistä.

Microsoftin uusi puhelin on nimeltään vain Lumia 535. Jos Lumian edessä jotakin lukee, se ei ole Nokia vaan Microsoft, ja niin tulee olemaan myös jatkossa.

Nokia lanseerasi Lumia-puhelimen vuonna 2011 samalla, kun yritys aloitti yhteistyön Microsoftin kanssa.

Iso näyttö, mutta pieni resoluutio

Microsoft ei selvästikään tavoittele uudella puhelimellaan älypuhelintekniikan huippua. Sen sijaan Lumia 535 on kukkaroystävällinen vaihtoehto.

Lumia 535 on fyysisesti varsin ohut, vain 8,8 milliä. Nykytrendin mukaisesti siinä on 5 tuuman näyttö, kuten Googlen Nexus 5:ssäkin. Lumian resoluutio on kuitenkin vain 960 x 540 pikseliä.

Nokia elää peruspuhelimissa

Lumia 535 on aika vaatimaton myös konehuoneensa osalta. Sen sisuksissa on neliytiminen 1,2 gigahertsin Snapdragon 200 -järjestelmäpiiri, yksi gigatavu keskusmuistia ja 8 gigatavua tallennustilaa.

Nokian nimi elää kuitenkin edelleen peruspuhelimissa, sillä niissä Microsoft saa kauppaehtojen mukaan käyttää tuotemerkkiä kymmenen vuoden ajan.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: